İhmal sonucu eski MİT'çi firar etti

Suriyeli muhaliflerin lideri albay ile bir binbaşıyı 2011 yılında 100 bin dolara Suriye askerlerine teslim ettiği ortaya çıkınca MİT'ten ihraç edilen ve yargılanmasına izin verilip 20 yıl hapse çarptırılan Önder Sığırcıkoğlu, "bir dizi ihmal" sonucu elini kolunu sallayarak cezaevinden kayıplara karıştı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Eylül 2014 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhmal sonucu eski MİT'çi firar etti

HATAY Altmözü'ndeki mülteci kampında kalırken 29 Ağustos 2011'de kaybolan Suriye Muhalifleri Komutanı Albay Mustafa Hor- moush ve binbaşı Mustafa Kas- som'u 100 bin dolar karşılığında Suriye askerlerine teslim ettiği gerekçesiyle MİT'ten atılan ve yargılanması sonucu 20 yıl hapse çarptırılan eski istihbarat görevlisi önder Sığır- cıkoğlu, yeni bir cezaevine nakledilirken kayıplara karıştı. Sığırcıkoğlu'nun "çok sayıda ihmal"e işaret eden kaçışı şöyle gerçekleşti.

ÖYM'LER KAPATILDI: Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) 20 yıl hapse çarptırılan bu arada MİT'ten de ihraç edilen Sığırcıkoğlu, cezaevinde yatarken özel yetkili mahkemeler kapatıldı. Dava dosyası, Adana 5. ACM'ye gönderildi.

İŞTİMASI HAZIRLANDI: 5. ACM Sığırcıkoğlu'nun cezasının "ilamat'ını (davanın, nasıl bir hükme bağlandığını gösteren belge) ve "içtima"sını (birden fazla cezanın toplanması) Adana Başsavcılığı'na gönderdi.
Başsavcılık cezanın -- infazı için belgeleri Osmaniye Başsavcılığına sevk etti.

MÜDDETNAME: Osmaniye infaz Savcılığı 20 yıl hapse mahküm edilen Sığırcıkoğlu için 9 Eylül 2014'te "10 yılhk müddet- name" hazırlayıp Osmaniye Ceza- evi'ne gönderdi, iddiaya göre Sığır- cıkoğlu, müddetna- mede cezanın 20 yıl yerine 10 yıl yazıldığım fark edince cezaevi müdürlüğüne dilekçeyle başvurdu, 10 yıl cezasının 5'te birini cezaevinde geçirdiğini belirterek açık cezaevine naklini stedi.

SERBEST BIRAKILDI: Dilekçeyi inceleyen Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı talebin yönetmeliğe uygun olduğu notunu 'Yol izniyle gönderdik'

OSMANİYE Cezaevi Müdürü Haşan Öz, yaptığı açıklamada Sığırcıkoğlu'nu başsavcılığın nakil yazısı üzerine 10 saat yol izni verip Top- rakkale Açık Cezaevi'ne gönderdiklerini söyledi. Yeni kanuna göre, yol izni verilen hükümlülerin kendi başlarına nakledildikleri cezaevine gittiğini, belirtilen sürede teslim olmazsa firarının verildiğini ifade etti. Sığırcıkoğ- lu'nun naklinin yapıldığı Toprak- kale Açık Cezaevi Müdürü Hatemi Sevinç ise cezaevlerine bu isimde bir hükümlünün giriş yapmadığını söyledi. Sığırcıkoğlu'nun yakalanmasına çalışılırken kaçışıyla ilgili soruşturma başlatıldı. 17 Eylül 2014 tarihli yazısında; Sığırcı- koğlu'nun açık cezaevine naklinin uygun görüldüğünü belirtti. Cezaevi müdürlüğü de aynı gün nakil evrakını tamamlayıp saat 18.14'te Sığırcıkoğlu'na 18 Eylül'de saat 04.14'te Toprak- kale Açık Ceza infaz Kurumu'na teslim olması gerektiğini bildirdi. Eski MİT'çi nakledildiği cezaevine teslim olması için yeni kanuna göre 10 saatlik yol izni ile Osmaniye'den serbest bırakıldı.

TESLİM OLMADI, KAÇTI: "Hükümlü nakil izin belgesi" ile yola çıkan MlT'çi Sığırcıkoğlu 10 saat sonra Toprakkale'ye teslim olmayınca firarı bildirildi, emniyet ve jandarma birimleri 2025'e kadar hüküm giyen Sığır- cıkoğlu'nu yakalamak üzere harekete geçti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber