MEB'de trilyonluk yolsuzluk için 'kınama' cezası istendi...

Haber Giriş : 28 Haziran 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim fen ve teknoloji derslerinin laboratuar malzemesi alımı ihalesindeki usulsüzlüklere ilişkin yürütülen soruşturmada, ihaleyi gerçekleştirilen Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanı Murat Kıraç'a "kınama" cezası verilmesi teklif edildi. İhale sonuçlanmadan malzemelerin teslim alındığı, ihale süresinin bitiş tarihi belirsiz bir şekilde uzatıldığı belirlenirken, ihalenin iptali de önerildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı'nca 14 trilyonu bulan ilköğretim 4 ve 5'nci sınıf fen ve teknoloji derslerinin laboratuar malzemesi alımı ihalesine ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığı müffettişlerince yürütülen soruşturma tamamlandı. Laboratuvar malzemelerinin Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçmesi beklenilmeden yüklenici firmalar Bilgin Eğitim, Meteksan, GNC Makine ve Prodem'den alınarak Bakanlığın Hasanoğlan'daki binasında depolandığı ve yine ihale süresinin bitiş tarihi belirsiz bir şekilde uzatılması iddialarını bir buçuk aydır soruşturan müfettişler, iddiaların doğru olduğunu belirledi. İhaleyi gerçekleştiren Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi eski Başkanı Murat Kıraç'ın "ihmali" görüldü.

ŞAŞIRTICI CEZA

Trilyonluk ihalede usulsüzlüğün ve ihaleyi gerçekleştiren bürokratın "ihmali"nin belirlenmesine karşın şaşırtıcı bir disiplin cezası teklif edildi. Müfettişler, ihaleyi ilişkin iddiaların gündeme gelmesinin ardından Bakan Hüseyin Çelik tarafından görevinden alınan Murat Kıraç'a en hafif disiplin hükümlerinden olan "kınama" cezası verilmesini teklif etti.

Kıraç'ın yanı sıra Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi'ndeki bazı memurlar ile depo sorumlusuna da uyarı-kınama cezaları verilmesi istendi.

İHALE DE İPTALE GİDİYOR

Öte yandan 14 trilyonluk ihalenin sonuçlandırılmaması gerektiği yönünde görüş belirtildiği öğrenilirken, ihalenin iptalinin de teklif edildiği kaydedildi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber