Pazarlama branşında hata var mı?

Pazarlama ve Perakende Öğretmenliği atamalarında hata mı yapıldı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2014 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazarlama branşında hata var mı?

Dün ve bugün Pazarlama Öğretmenliği mezunları, sonuçlarda yanlış olduğu yönünde mail göndermektedir.

Gelen örnek mailler şu şekildedir:

"1- Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19.09.2014 tarihli Eylül İlk Atama sonuçlarında Pazarlama ve Perakende alanında yeterli puana ve 1.Öncelikli olmama rağmen herhangi bir kuruma atanmam gerçekleşmemiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 20/02/2014 tarih ve 9 sayılı kararı ve eki çizelge ile 14/08/2014 tarih ve 74 sayılı değişiklik ile yapılmış olan düzenlemede Pazarlama Öğretmenliği'nin yapılacak atamalarda 1'inci sırada olduğu bu bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda ise 2'inci ve diğer sıradaki bölüm mezunlarının atanmasının gerçekleşebileceği belirtilmiştir.
Tüm bu belgeler incelenerek uygun görülmesi durumunda 1'inci öncelik sahibi olduğum Pazarlama ve Perakende alanına atamamın gerçekleşmesini arz ederim.22/09/2014 "

2- Pazarlama ve Perakende için 85 kadro açıklandı. 9 sayılı karardan yola çıkarsak ilk 85 içinde olan arkadaşlar atandıktan sonra boş kalan kadrolara 2. öncelik olanlar atanması gerekiyordu. Fakat biz pazarlama öğretmenlerinden sadece ilk 42 kişi atandı. Geri kalan 43 kadroya hiçbir meslektaşım atanmadı yani 2. öncelik sahibi olanlar atandı. Bu konuda kamuoyu oluşturmak için sizden yardım talep ediyoruz.

3- Dün itibariyle yapılan öğretmenlik atamalarında Pazarlama Öğretmenliği bölümüne 2. Öncelik olarak atanan Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği bölümü mezunları sistemde kaynaklanan bir açık nedeniyle birinci öncelik olarak atamaları gerçekleşmiştir. Diğer taraftan muhasebe finansman öğretmenliği bölümüne işletme mezunu olarak formasyon alanlarında birinci öncelik olarak atanma ihtimali vardır. Bu konunun araştırılarak haber yapılmasını rica ederim."

Bu konuda, MEB'den aldığımız bilgilere göre, bilgisayar sisteminde hata yapılmamıştır. Ortaya çıkan hata, bazı bölüm mezunlarının kendilerini sistemde Pazarlama Öğretmenliği mezunu olarak tanıtmalarından ve bu yanlışın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasından kaynaklanmaktadır. Bu detay daha önce http://www.memurlar.net/haber/483021/ adresinden yapmış olduğumuz haberin 1 nolu bölümünde açıklamıştık.

Eğer MEB'in iletmiş olduğu bilgi doğru ise, yanlış bilgi verenler ve onaylayanlar hakkında cezai işlem yapılacaktır. Atama hakkı olmasına rağmen gerekli tedbirin alınmamış olmasından dolayı atama haklarını kaybedenlerin haklarını dava yoluyla aramaları gerekmektedir. Bunun için, mağdur olanların MEB'e müracaat etmeleri ve olumsuz cevap almaları durumunda 60 gün içinde idari yargıda dava açmaları gerekmektedir.

Ancak, MEB'in iletmiş olduğu bilgi doğru değilse, sistemin Pazarlama Öğretmenleri yönünden yeniden yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber