Diyanet koruyucu ailelik için onay verdi

Evlat edinmenin dinen yasak olduğunu açıklayan Diyanet koruyucu ailelik için onay verdi. Öyle ki Aile Bakanlığı ile ortak yürütülen projeyle herkes bu manevi göreve çağrılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Eylül 2014 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet koruyucu ailelik için onay verdi

Betül OĞUZ

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan koruyucu aile olmak isteyenlere manevi destek. Koruyucu ailelik uygulamasının dinen uygun olup olmadığı tartışmalarına Türk Diyanet Vakfı İkinci Başkanı Mazhar Bilgin'den değerlendirme geldi. Bilgin, evlat edinmenin dinen yasaklandığını, buna karşın koruyucu aileliğin dine uygun olduğunu vurguladı. Bu kavram kargaşasını ortadan kaldırmak için Türkiye Diyanet Vakfı olarak, koruyucu ailelere manevi destek sunacaklarını belirten Bilgin, 2013 yılında bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa bir projeye imza attıklarını belirtti.

3 bin 80 tane sıcak yuva

"Gönül Elçiliği" adındaki projeyle vatandaşların bilgi eksikliği ile dini çekinceleri giderilmeye çalışılacak. Bugüne kadar, devlet korumasında bulunan yaklaşık 12 bin 600 çocuktan, 3 bin 728'i koruyucu ailesine kavuştu. Bununla birlikte, koruyucu aile sayısı da 3 bin 80'e yükseldi. Bilgin, bu çocukların sağlıklı gelişimleri için, kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak sıcak bir aile ortamına kavuştuğuna işaret ederek, uygulamanın İslami kurallara uygun olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber