Meclis, tezkereleri bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında ilk olarak süresi dolacak olan Irak ve Suriye tezkerelerinin ele alınacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2014 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis, tezkereleri bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "gelişen olaylar ve değişen süreç çerçevesinde" Irak ve Suriye tezkerelerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Kapsamının ve şümulünün de değiştirilmesi gerekiyor. Tek bir tezkere mi, ayrı ayrı iki tezkere mi geleceğine Hükümet karar verecek. Tek bir tezkere olabileceği kanaatindeyim. Çünkü ülkeler ayrı olsa da tehlike ve hedef aynı..." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Elitaş, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında ilk olarak süresi dolacak olan Irak ve Suriye tezkerelerinin ele alınacağını söyledi. Irak Tezkeresi'nin 4 Ekim'de, Suriye Tezkeresi'nin süresinin ise 17 Ekim'de dolduğunu hatırlatan Elitaş, Genel Kurul'da 2 Ekim tarihinde görüşmeyi planladıklarını anlattı.

Gelişen olaylar ve değişen süreç çerçevesinde her iki tezkerenin de yenilenmesi gerektiğini belirten Elitaş, kapsamının ve şümulünün de değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Tezkerelerin birleştirilip birleştirilmeyeceği sorusuna Elitaş, "TBMM'de teknik olarak tek bir tezkere olarak görüşülmesi mümkün. Buna karar verecek olan da Hükümet'tir. Hükümet iki tezkere görüşelim derse, iki tezkere görüşülür; tek tezkere olarak ayarladığı takdirde tek tezkere olarak değerlendirilir. Ben tek gelmesinin uygun olduğu, olabileceği kanaatindeyim. Tek bir tezkere olabileceği kanaatindeyim. Çünkü ülkeler ayrı olsa da tehlike ve hedef aynı... O anlamda baktığımızda tek tezkereyle değerlendirilebilir" diye konuştu.

Tezkerelerin henüz Meclis'e gelmediğini hatırlatan Elitaş, "Her an gelmesini bekliyoruz. Gelecek Tezkere veya tezkerelerin süresi, diğerleri gibi bir yıl olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber