Emniyet Genel Müdürlüğünde devir teslim töreni

Ankara Valiliğine atanan Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü görevini Lekesiz'e devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Genel Müdürlüğünde devir teslim töreni

Ankara Valiliğine atanan Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü görevini, Celalettin Lekesiz'e devretti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Kılıçlar'ın görevi devretmesi dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen törene, Genel Müdür Yardımcıları ile Daire Başkanları katıldı.

Kılıçlar, buradaki konuşmasında, büyük bir onur ve gururla üç yılı aşkın bir süre görev yaptığını söyledi.

Emniyet teşkilatının vatan sevgisiyle dolu büyük bir aile olduğunu ifade eden Kılıçlar, "Göreve başladığım günden itibaren bu büyük aile, beni hiç yalnız bırakmadı. Vatan sevgisi ve görev aşkına uzun yıllardır bizzat şahit olduğum Celalettin Lekesiz'e, bu kutsal görevi gönül huzuruyla devrediyor ve kendisine bu önemli çalışma ve azim yolunda sonsuz başarılar diliyorum. Hakkınızı helal edin" dedi.

Hatay Valisi iken Emniyet Genel Müdürü görevine atanan Lekesiz de 170 yıla yakın kurumsal tecrübesi, 270 bini aşkın personeli, sahip olduğu deneyim ve donanımla Türk polis teşkilatının, dünya polis teşkilatları tarafından da gıpta ile izlendiğini belirtti.

Lekesiz, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın, huzur ve güven içerisinde yaşamasının demokratik kurallar içerisinde sağlanması ile ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasını gerçekleştirebilmesi için ihtiyaç olan hür ve serbest ortamın sürdürülebilmesi, Türk polis teşkilatının hiç şüphesiz en önemli görevlerinin başındadır. Hep beraber Polis Teşkilatımızı bir kademe ileriye götürmeye çalışacağız."

Konuşmaların ardından, Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'a plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber