TSE'den başkente 'dev' laboratuvar üssü

Türk Standardları Enstitüsü, Ankara Temelli'ye "dev" laboratuvar üssü kuracağını açıkladı.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE'den başkente 'dev' laboratuvar üssü

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Ankara Temelli'ye "dev" bir laboratuvar üssü kurmak için çalışmalara başladı.

TSE'nin 2018 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı Temelli kompleksi, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 120 milyon lira ön maliyet hesaplanan kompleks, TSE'nin öz kaynaklarıyla sağlanacak.

TSE, bu yatırımla Avrupa'da sadece birkaç ülkede olan, Ortadoğu ve Balkanlarda ise örneği bulunmayan "dev" bir laboratuvar üssünü Türkiye 'ye kazandırmayı hedefliyor.

14 LABORATUVAR VE 'DEV BİR İDARİ BİNA'

Sanayi Bakanlığı, laboratuvarın tanıtımı yaparken bir de örnek grafik göstererek teknoloji üssünde yer alacak binaları tanıttı. Tanıtımda en dikkat çeken nokta, 100 bin metrekarelik kapalı alanda laboratuvarlara ayrılan bölümün 'diğer işlere' ayrılan bölümlerden daha küçük olması oldu.

Kapalı alanların büyük bölümü, Başkanlık, İdari Birimler, İdari Ve Sosyal Birimler, Konferans Merkezi ve camiden oluşuyor.

Bakanlık 14 laboratuvarın yanına yapılan bu dev idari binadaki tesisleri "600 kişilik konferans salonu, teknik kurul salonu, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının ofisleri, genel arşiv ve kütüphane, Türk sanayisinde önem arz eden ve uzun yıllar kullanılmış laboratuvar cihazlarının sergilendiği kamuya açık müze, Ar-Ge ve teknoloji alanları ile sağlık, spor merkezi, kreş, yemekhane, mutfak ve teknik merkezler" olarak açıkladı.

TÜRKİYE'NİN İLK "UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ"

Komplekste ulusal ve uluslararası bazda sanayiciye, üreticiye, hizmet sektörüne, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik uygulamalı laboratuvar, kalibrasyon ve Ar-Ge amaçlı uygulamalı eğitimler de verilecek. Bunların yanı sıra, enerji verimliliği, organik tarım ve hayvancılık, bilgi güvenliği, helal gıda, kalite sistemleri gibi alanlarda verilecek eğitimlerle ,kompleksin Türkiye'nin "ilk uygulamalı eğitim merkezi" olması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber