Tanpınar'ın '5 Şehir'i' film olacak!

Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlıgı Tarafından Desteklenen 5 şehir 5 film projesinde İstanbul'daki 20 Lise öğrencisi yer alacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanpınar'ın '5 Şehir'i' film olacak!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Anadolu Öğrenci Birliği'nin İstanbul Şubesi tarafından yürütülecek olan 5 şehir 5 film projesinde, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 5 Şehir romanından uyarlamayla 5 şehir üzerine film çekilecek. Bu proje, İstanbul'da ikamet eden ve İstanbul İli dahilindeki liselerde okuyan öğrencileri kapsıyor.

Yaklaşık 9 ay sürecek olan Beş Şehir Beş Film Projesi'nde, 10 kız 10 erkek öğrenci olmak üzere toplam 20 lise öğrencisi yer alacak.

Eğitimler, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 5 Şehir kitabının öğrencilere dağıtılıp okunmasıyla başlayacak. Öğrencilerle haftalık akademisyen, yazar ve araştırmacıların katılacağı edebiyat ve şehir söyleşileri yapılacak. Öğrencilere film senaryosu, kamera ses ve ışık eğitimi verilecek. Alınan bu eğitimle her 4 öğrenci bir şehir için olmak üzere öğrenciler tarafından beş şehir üzerine ( İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Erzurum) senaryolar yazılacak ve bu şehirlerde öğrenciler tarafından film çekimleri gerçekleştirilecek. Yapılan çekimler öğrenciler tarafından yapılacak kurguyla birlikte kısa film haline getirilecek ve filmlerin gösterileceği bir toplantıyla 5 şehir 5 film projesi Haziran 2015'te sona erecek.

Konuyla ilgili Anadolu Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Ömer Büker, bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu projeyi iyi bir şekilde bitirdikleri takdirde Türkiye'nin birçok bölgesinde faaliyette bulunan Anadolu Öğrenci Birliği'nin diğer şubelerinde de hayata geçireceklerini söyledi. Büker, bu tür projelerin lise öğrencilerinin üniversite öncesi yeteneklerini keşfetmesinde ve üniversiteye girişlerinde doğru tercihler yapmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber