Onikişubat Belediyesi işçilerine 600 TL zam

Onikişubat Belediyesi ile 104 işçiyi temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onikişubat Belediyesi işçilerine 600 TL zam

Onikişubat Belediyesi ile 104 işçiyi temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanarak, işçilere sosyal haklarla birlikte maaşlarına 600 TL'lik net artış sağlayan sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Ömer Çınar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde işçilerin katılımıyla düzenlenen törende, anlaşma sağlanan sözleşmeyi imza altına aldı.

Sendika Başkanı Çınar, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı öncesi işçilerin sözleşmesini imzalayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür etti.

Mutlu sonla biten bir toplu görüşme yürüttüklerini vurgulayan Çınar, "Gerek maaş zammı gerekse de sosyal haklar açısından çok güzel bir sonuç elde ettik. Başkanımız ikramiyelerimizi ve sosyal haklarımızı büyük bir özveriyle bizlere sağlamıştır. Ben bir kez daha başkanıma, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle idarecilerin başımızdan eksik olmamasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mahçiçek de personel için günün şartları açısından oldukça iyi bir sözleşme imzalandığını belirtti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Biz çalışanlarımızı bütün samimiyetimle söylüyorum, kardeşimiz olarak görürüz. Onların emeğinin alın terinin karşılanması için elimizden gelen gayreti gösteririz. Geçmiş yıllarda beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Emin olun ki o günler yokluk günleriydi. Koskoca Kahramanmaraş Belediyesi'nin bütçesi 8 trilyondu. Ama o günkü şartlarda da ayın 15'i geldiğinde bütün arkadaşlarımız maaşlarını aldı. O günden bugüne prensibimiz şaşmadı. Yine aynı prensip üzerinde çalışacağız."

Mahçiçek, işçilerin maaşı, ikramiyesi ve sosyal haklarında 600 lira gibi ciddi bir artış sağladıklarını belirterek, belediye imkanları arttıkça da çalışanlara daha iyi imkanlar sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber