Öğrenciler başörtü yasağının kaldırılmasından memnun

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ortaöğretimde başörtüsü serbestliği getirilmesi, Van'da eğitim gören öğrencileri sevindirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2014 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler başörtü yasağının kaldırılmasından memnun

Van'da bazı orta öğretim okullarında kız öğrencilerin derslere başı kapalı olarak girdiği gözlendi. Okul önünde bekleyen bazı öğrenci ve veliler de uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyleyerek, 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesinin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bugün yaptığı açıklamada başörtüsünün orta öğretimde serbestliğiyle ilgili, 5'inci sınıf itibarıyla isteyen öğrencilerin uygulamadan yararlanabileceklerini belirtti.

Başörtü yasağının kaldırılmasını yerinde bulduklarını belirten Vanlı öğrenciler, bu kararın özgürlük adına atılmış olumlu bir adım olduğunu söylediler. Daha önceki kararın insanlar arasında ayırımcılığa neden olduğunu ifade eden Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri,

"Daha önceki yasa bize saçma geliyordu. Birçok arkadaşımız, bu yasak nedeniyle eğitimlerinden oldu. Hatta bazı öğretmenlerimiz bile derse giremiyordu. İnsan dinini de eğitimini de özgürce yapabilmeli. Geç kalınmış da olsa alınan bu kararı sonun kadar haklı buluyor, kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Artık örtünen arkadaşlarımız da böylece hem eğitimlerini yapabilecekler, hem de dini vecibelerini yerine getirecekler" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber