Asansöre binerken etiketlere dikkat

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) mühendisleri ile Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, artan asansör kazaları sonucu denetimlerini sıklaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2014 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asansöre binerken etiketlere dikkat

Uzmanlar, asansöre binerken vatandaşların etiketlere dikkat etmesini söyledi.

Yakutiye Belediyesi ile TSE arasında imzalanan binaların yıllık asansör kontrolü işbirliği kapsamında Yakutiye İlçesinde bulunan yaklaşık 600 asansör denetlendi. Denetlenen 600 asansörün yarısından fazlasına kırmızı etiket vurularak can ve mal güvenliğinin olmadığı ortaya çıktı. Yakutiye Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile TSE mühendisleri, Yakutiye ilçesinde bulunan asansörler denetlemeye devam etti. 8 katlı asansörlü bir binanın içerisinde çevre güvenliği önlemi alınarak Asansör denetleme ve kontrol uzmanı ve Makine Mühendisi Etem Aktaş tarafından denetlendi. Çevre güvenliği önlemi alındıktan sonra asansör kabinini denetleyen Makine Mühendisi Etem Aktaş, 45 dakika boyunca asansörü en ince ayrıntısına kadar inceledi. Uzman tarafından incelenen asansörde eksiklikler olduğu, can ve mal güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle kırmızı etiket vuruldu. Bakım İşletme Müdürlüğüne göre bir asansörün en az yılda bir kere periyodik bakımının yapılması zorunluluğunun olduğunu ifade eden Asansör denetleme ve kontrol uzmanı ve Makine Mühendisi Etem Aktaş, sözlerine şöyle devam etti.

"Günü gelen asansörlerin periyodik bakımlarını yapıyoruz. Periyodik bakım yapmak için öncelikle güvenlik önlemlerini alıyoruz. Yani asansörün başkaları tarafından kullanılmasını engelliyoruz. Daha sonra elektrikli asansörler için yıllık kontrol listesine göre asansörü incelemeye başlıyoruz. 300 kilogramlık 4 kişilik bir asansör var. Asansörlerin kabin ölçülerinin verilen beyan yüküne uygun olup olmadığına bakmamız lazım. Asansör içerisinde bulunan butonlarda alarm, havalandırma ve ışıklandırma tertibatı olması gerekiyor."

ASANSÖRE BİNERKEN ETİKETLERE DİKKAT !

Asansör denetleme ve kontrol uzmanı ve Makine Mühendisi Etem Aktaş, asansöre binen vatandaşların asansörün üst kısmına yapıştırılan etiketlere dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Makine Mühendisi Etem Aktaş, "Yapılan kontrollerde yapılan incelemeler sonucunda asansörlere etiket yapıştırılıyor. Bizim kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere üç tane etiketimiz var. Kırmızı etiketimiz asansörün kullanılması can ve mal güvenliği açısından çok sakıncalı olan asansörlerdir. Sarı etiket ise asansörün kullanılmasında sadece standart yönünden bazı uygunsuzluklar olduğunu belirtmek için kullanılıyor. Yeşil etikette ise asansörün kullanılmasında herhangi sakınca olmadığında yeşil etiket kullanıyoruz." diye konuştu.

E. MEHMET YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber