Rüşvet vermedik yardım ettik

Haber Giriş : 29 Haziran 2006 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urla Tapu Müdürlüğü'nde zanlılar suçlamaları reddetti

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Tapu Sicil Müdürlüğü'nde klima ile duvara yerleştirilen gizli kamera ve `böcek' diye adlandırılan dinlenme cihazlarıyla gerçekleştirilen takibin ardından yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan zanlılar, haklarındaki suçlamaları reddetti. Rüşvet verme anları görüntülerden tek tek tespit edilen, aralarında belediye meclis üyesi ve tapu sicil eski müdürünün de bulunduğu emlakçılar, ifadelerinde, parayı sözleşmeli işçi olarak çalışan I.K.'ye yardım etmek için ve çalışanlarla kurdukları dostluktan dolayı borç olarak verdiklerini ileri sürdü. Urla Kaymakamı Şahin Bayhan ise, "Emlakçıların işlerinin tıkır tıkır yürütüldüğünü, vatandaşlara ise zorluk çıkarıldığını gördük. Rüşvet şikayeti üzerine de operasyonu yaptık" dedi.

16 GÖZALTI

Urla'da, altı aydan bu yana İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı ve işlerin zamanında halledilmediği yönündeki şikayetler üzerine başlatılan çalışmada, Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 gün önce teknik takip başlatılmıştı. Tapu Sicil Müdürü M.S.Ö.'nün odasındaki klimayla, çalışanların bulunduğu bölümdeki duvara yerleştirilen gizli kamera ve dinleme cihazlarından rüşvet konuşmaları ile para alışverişi tespit edilince dün saat 15.00 sıralarında operasyon yapılmıştı. Operasyonda İlçe Tapu Sicil Müdürü M.S.Ö. (50), Müdür Yardımcısı M.A. (48), Müdür Yardımcısı İ.A. (54), Müdür Yardımcısı H.Y. (48), şef Ş.G. (47), memur H.U. (37), memur Y.Y. (36), memur A.K. (25), gecici işçi N.A. (23), sözleşmeli işçi I.K.'yi (26), rüşvet aldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Genişletilerek sürdürülen operasyonda, ilçede takipçilik ve emlakçılık yapan R.Ö. (61), Kızılay İlçe Şube Başkanı ve aynı zamanda emlak işiyle uğraşan Y.A. (54), emekli tapu sicil müdürü A.G. (61), A.E. (57) ile CHP'li belediye meclis üyesi İ.H. (57) de rüşvet verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlılardan, ilçede takipçilik ve emlakçılıkla uğraşan A.A.'nın da dün akşam saatlerinde gözaltına alınmasıyla, toplam zanlı sayısı 16'ya ulaştı.

YARDIM ETTİK

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren zanlıların, rüşvet iddialarını reddettikleri öğrenildi. Tapu Sicil eski Müdürü A.G.'nin ifadesinde, "Eski çalışma arkadaşlarım olduğu için onlarla sık sık görüşüyordum. Bu esnada da benden borç para istediler ben de kendilerine yardımcı olup verdim" dediği, diğer emlakçıların ise, kurumda sözleşmeli işçi olarak çalışan I.K.'ye yardımda bulunmak amacıyla paraları verdiklerini ileri sürdükleri öğrenildi.

Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan ve hala gözaltında tutulan 10 zanlının ise, bugün ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

RÜŞVET ANLARI TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Operasyonun ardından müdür M.S.Ö. ve çalışanların odalarındaki kameralar tarafından tespit edilen 20 kaset incelemeye alındı. Görüntülerdeki tespitlerde, belediye meclis üyesi İ.H.'nin, 26 Haziran saat 13.36'da, müdür M.S.Ö.'ye ayrıca saat 16.00'da müdür yardımcısı İ.A.'ya, emlakçı A.E.'nin 21 Haziran günü saat 10.15'te müdür M.S.Ö.'ye, aynı gün saat 10.20'de müdür yardımcısı İ.A.'ya, emlakçı R.Ö.'nün 21 Haziran günü saat 10.20'de müdür M.S.Ö.'ye, tapu sicil eski müdürü A.G.'nin 20 Haziran günü saat 16.30'da müdür M.S.Ö.'ye, aynı gün saat 16.55'te müdür yardımcısı İ.A.'ya, 21 Haziran günü saat 14.00'de yine müdür M.S.Ö.'ye, 22 Haziran günü saat 16.10'da müdür yardımcısı İ.A.'ya, emlakçı A.A.'nın 23 Haziran günü saat 13.30'da müdür yardımcısı M.A.'ya, emlakçı Y.A.'nın da 22 Haziran günü müdür yardımcısı M.A.'ya rüşvet verdiği belirlendi.

6 MEMUR GÖREVLENDİRİLDİ

İlçede sekiz ay önce göreve başladıktan sonra rüşvetle ilgili şikayetlerin artmasıyla araştırma emri veren Kaymakam Şahin Bayhan, operasyonla ilgili açıklama yaptı. Bayhan, takiplerinde emlakçıların işlerinin tıkır tıkır yürüdüğünü, ancak vatandaşlardan ek belgeler istenerek işlerinin zorlaştırıldığını tespit ettiklerini söyledi. Kaymakam Bayhan, "Takip sonrasında operasyonu yaptık. Birçok çalışanın rüşvet alırken görüntüsünü tespit ettik. Rüşvet almadıkları belirlenen çalışanların masumiyet kararlarını mahkemelerimiz verecek. Tapu Sicil Bölge Müdürlüğü'de işlemlerin aksamaması için 6 memuru ilçemizde görevlendirdi. Rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Tapu Sicil Genel Müdürlüğü'nden bir müfettiş de inceleme yapmak üzere ilçemize gelecek" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber