Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2014 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlarak zamanla batı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, zamanla Ülkemizin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akşam saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı, Batı Akdeniz'de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

v

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber