Ödediği yüksek hesap polisi yaktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 3 ayrı sosyal dinlenme tesisinin ana muhasebesinde görev yapan polis memuru Halil Avcı, "3 milyon TL'lik usulsüzlük yaptığı" iddiasıyla tutuklandı. Olay, polis memurunun meslektaşlanna ısmarladığı yemeğe 2 bin TL hesap ödemesi üzerine ortaya çıktı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Eylül 2014 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödediği yüksek hesap polisi yaktı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nin (PEKOM) Toz-koparandaki merkezinde muhasebe bölümünde görev yapan polis memuru Halil Avcı, iddiaya göre bazı polis arkadaşlarmı yemeğe götürdü. Avcı, yemeğe 2 bin TL hesap ödedi. Halil Avcı'nın arkadaşlarına "2 bin TL'lik pahalı yemek ısmarladığı" dedikoduları emniyet içinde yayılmaya başlandı. Amirleri de bu durumu şüpheli bulup kolları sıvadı.

GİZLİ SORUŞTURMA

PEKOM Müdürlüğü, bir uzman ve özel bir hesap denetçisi ile anlaşarak, çok gizli bir denetim başlattı. Baltalimanı Polisevi ve Sosyal Tesisleri, Ortaköy Polisevi ve Sosyal Tesisleri, Beylerbeyi Polisevi ve Sosyal Tesisleri'nin tüm muhasebe kayıtları incelemeye alındı.

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan ilk incelemelerde, polis memuru Halil Avcı'nm tedarikçi bir firmaya ödemesi gereken 290 bin TL'lik ödemeyi sistem üzerinde ödemiş gibi gösterdiği ancak firmaya bu ödemeyi yapmadığı belirlendi.

Firma da kendilerine herhangi bir ödemenin yapılmadığını bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 2 ayrı üniversite mezunu, yüksek lisans diplomalı polis memuru Halil Avcı'yı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Avcı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

MİKTAR BÜYÜDÜ

Avcı'nm 2006 yıhndan itibaren aynı görevde çalıştığının belirlenmesi üzerine soruşturma genişletildi. Bir müfettiş ve hesap denetçisi geriye doğru tüm hesap hareketlerini incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde ise vurgun miktarının şimdiden 3 milyon TL'ye ulaştığı tespit edildi. Miktarın artmasının beklendiği de kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde usulsüzlükle ilgili soruşturma genişletilerek devam ettiriliyor. Muhasebe yazdım firması sosyal tesislerin mali müşavirlik hizmetlerini sağlayan firmalar hakkında da tahkikat başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber