İskenderun'da deniz taştı

İskenderun ilçesinde etkili sağanak nedeniyle sahil kordonunda deniz taştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2014 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İskenderun'da deniz taştı

İskenderun ilçesinde etkili sağanak nedeniyle sahil kordonunda deniz taştı.

Dünden beri etkili olan yağmurun ardından sabah saatlerinde sahil kordonunda denizin taştığı, sahil kenarında bulunan park ve bahçelere su dolduğu görüldü. Deniz kenarında bulunan market ve büfelerin sandalye ve masaları su altında kaldı. İş yerleri sahipleri, eşyalarını sudan çıkarmaya çalıştı.

İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede metrekareye 63 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İskenderun Kaymakamlığı da yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Muş'ta dere taştı, yüzlerce araç mahsur kaldı

Muş'un Korkut ilçesine bağla Karakale köyü yakınlarından aşırı yağıştan dolayı menfezin tıkanması ile birlikte Muş-Bulanık karayolu ulaşıma kapandı.

Yolun ulaşıma kapanması sonucunda çift yönlü yaklaşık 2 kilometre araç kuyruğu oluşurken, Karayolları ekiplerinin çalışma başlatmasıyla birlikte yol tek yönlü olarak ulaşıma açıldı. Jandarma ekiplerinin kontrolü ile tek yönlü ulaşıma açılan yolda çalışma başlattıklarını vurgulayan Karayolları 113 Şube Şefliği ekipleri sorumlusu İbrahim Ataş, aşırı yağışlardan dolayı derenin taşmasıyla yolun ulaşıma kapandığını vurguladı. Ataş, "Sürücüler bize durumu bildirdi. Elimizde de iş makinesi olmadığı için yolu hemen ulaşıma açamadık. Yol yaklaşık olarak 2 saat ulaşıma kapandı. Daha sonra bir iş makinesi bulup, yolu kontrollü olarak ulaşıma açtık" dedi.

Derenin taşması sonucunda aracının yolda mahsur kaldığını belirten Mehmet Yıldız, taşkından son anda kurtulduklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber