GATA üniversite olarak yapılanıyor

TSK Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Paç: - "Sayın Genelkurmay Başkanının direktifleri doğrultusunda üniversite olarak yapılanma çalışmalarımız bu yıl da devam edecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2014 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GATA üniversite olarak yapılanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanı Korgeneral Ömer Paç, "Sayın Genelkurmay Başkanının direktifleri doğrultusunda üniversite olarak yapılanma çalışmalarımız bu yıl da devam edecektir" dedi.

GATA Komutanlığının 2014-2015 akademik yılı açılış töreni GATA Şehit Tabip Üsteğmen Halil Akçiçek Amfisi'nde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın ardından Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in mesajının okunduğu törende konuşan Korgeneral Paç, GATA'nın TSK'ya sağlık bilimleri alanında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde tabip ve sağlık personeli yetiştiren, bilimsel araştırma, yayın yapan bir yükseköğretim kurumu ve sağlık hizmeti sunan eğitim ve araştırma hastanesi olduğunu belirtti.

"116 yıllık şerefli geçmişi olan bu bilim yuvası bugüne kadar ülkemizin her köşesinde Mehmetçiğe, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce milletimize hizmet sunmuştur" diyen Paç, bugün de artan imkan ve hizmet kalitesiyle hizmete devam ettiğini söyledi.

Bu sene Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde 746, Hemşirelik Yüksekokulunda 374, Sağlık Astsubay MYO'da 185 olmak üzere toplam bin 305 öğrencinin eğitim göreceğini dile getiren Korgeneral Paç, 17 ülkeden 240 askeri personelin de eğitim alacağını ifade etti.

Bu sene GATA'da bağlı birimleriyle toplam 483 öğretim üyesinin görev yapacağını dile getiren Paç, GATA'nın bilimsel etkinlikleriyle de öne çıktığına dikkati çekti.

GATA'nın tıp fakültesi olan 42 üniversite arasında 7. sırada yer aldığını belirten Korgeneral Paç, "Ancak bu, yeterli değildir bizim için. Hedefimiz ilk üçte olmaktır. Bu öğretim yılında da öğretim üyelerimizin bu hedefe ulaşma çabası içinde olacaklarına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Nisandaki Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) ilk on içinde 7 tabip teğmenin de bulunduğuna dikkati çeken Paç, bu teğmenlerin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Korgeneral Paç, "Bu neticenin verdiğimiz eğitimin kalitesinin önemli bir göstergesi olduğunu değerlendirmekteyim" dedi.

GATA'nın TSK'nın sağlık personeli ihtiyacını karşılamak için özel statülü olarak kurulduğunu hatırlatan Korgeneral Paç, şunları kaydetti:

"GATA'nın yapısının gelişen ulusal sağlık ve eğitim mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesi, YÖK nezdinde üniversite olarak temsil edilebilmesi ve sağlık alanında faaliyet gösteren sivil üniversitelerle mevzuat açısından uyumluluğunun sağlanması önem arz etmektedir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi sadece sağlık alanında akademik faaliyet gösteren bir eğitim kurumu olmasına rağmen bünyesinde birçok fakülte, yüksekokul bulunduran sivil üniversiteden daha fazla öğretim üyesine sahiptir. Tıp fakültesi, hemşirelik yüksekokulu, sağlık astsubay meslek yüksekokulu, sağlık bilimleri enstitüsü, diş hekimliği bilimleri merkezi ve rehabilitasyon merkezi gibi birçok akademik birimi barındıran, 500 civarında öğretim üyesi bulunan GATA, köklü kurum kültürü ve üst düzey teknolojik altyapısıyla ulusal ve uluslararası düzeydeki seçkin konumunun çok daha üstünde bulunma potansiyeline sahiptir. GATA'nın üniversite olarak yapılandırılması bu gelişmeye önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sebeplerden dolayı Sayın Genelkurmay Başkanının direktifleri doğrultusunda üniversite olarak yapılanma çalışmalarımız bu yıl da devam edecektir."

Öğretim üyelerinden bilimsel çalışmalara daha fazla önem vermelerini isteyen Korgeneral Paç, öğrencilerden de çok çalışmalarını istedi. Zor olan tıp eğitiminin her geçen gün geliştiğini ifade eden Paç, "İnsanlığa ve yüce Türk milletine layıkıyla hizmet edebilmek için mesleki bilgi ve becerilerinizi daima geliştirmek zorundasınız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından akademik unvan alan öğretim üyeleri binişlerini giydi.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulundaki başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği tören, verilen ilk dersle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber