Velilerden 'güvenli okul' eylemi

Gaziantep Atatürk Orta Okulu çatı katının madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu iddia eden veliler, sürekli tehdit edilen çocuklarını okula göndermekte güçlük çektiklerini belirtti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2014 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Velilerden 'güvenli okul' eylemi

Gaziantep Atatürk Orta Okulu çatı katının madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu iddia eden veliler, sürekli tehdit edilen çocuklarını okula göndermekte güçlük çektiklerini belirtti.

Şahinbey ilçesi Sultan Selim Mahallesi'ndeki Atatürk Orta Okulu bahçesinde toplanan bir grup veli, "güvenli okul" talebiyle eylem yaptı.

Okulun laboratuvar odasının çatı katının madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiğini savunan veliler, çok sayıda camı da kırık olan okulda herhangi bir güvenlik unsuru bulunmadığını iddia etti.

Okuldaki güvenlik sorunu nedeniyle öğrencilerin eğitimden soğuduğunu öne süren veliler, kontrol amaçlı çıktıkları çatıda kendilerini fark eden bir kişinin alelacele kaçtığını söylediler.

Velilerin konuyu bildirmesinin ardından okula gelen polis ekipleri, binanın dış cephesinden tırmanarak çatıya çıktı. Çatıdaki boşluktan içeri giren polisler, incelemelerini tamamladıktan sonra çatıdan indi.

Çatı katında yatak ve bazı yaşam malzemeler bulan polis ekipleri, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Daha sonra gazetecilere okulu gezdiren veliler, okuldaki koşulların iyileştirilmesini istedi. Okuldaki çoğu camların kırık olması nedeniyle öğrencilerin üşüdüğünü ifade eden veliler, güvenlik ve temizlik görevlisi bulunmayan okulda, çevredeki madde bağımlısı gençlerin de öğrencileri rahatsız ettiğini anlattı.

Yaşanan olaylar nedeniyle çocuklarını okula zorla gönderdiklerini anlatan veliler, yetkililerden yardım istedi.

Bahçesinde bazı uçucu madde kutularının bulunduğu okulun yöneticileri ise konunun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber