Polis bilgisayarlarda 'paralel iz' sürüyor

Paralel yapının yaptığı yasadışı dinlemelerin izini süren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 2007'den 2013 yılına kadar emniyet bilgisayarlarındaki işlemleri mercek altına alıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Eylül 2014 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis bilgisayarlarda 'paralel iz' sürüyor

Yıllarca Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, KCK, şike bahanesiyle binlerce kişiyi hukuksuz bir şekilde dinleyen emniyetteki paralel yapıyı soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Bilişim Şube Müdürlüğü'ndeki tüm bilgisayarları mercek altına aldı. Ergenekon operasyonlarının başladığı 2007'den, 2013'te hükümete yönelik 17 Aralık operasyonlarına kadar geçen süreçte emniyet bilgisayarlarında yapılan tüm işlemler inceleniyor. Genelkurmay'ın suç duyurusu üzerine Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında bazı devlet görevlilerine kumpas kurulduğu iddialarını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirdi. Bu davalarda birçok sanığın avukatlığını yapan Hüseyin Ersöz, savcılığa bir dilekçe vererek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde paralel çetenin yapılandığı birimlerdeki tüm bilgisayarların incelemeye alınmasını talep etti. Avukat Ersöz, gelinen noktada Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk soruşturmalarını yürüten emniyet görevlilerinin örgüt üyeliği ile suçlandığını vurguladı. Bir kısmı tutuklanan bu polislerin, sahte belge ürettikleri yerin tespit edilebilmesi için özellikle 2007-2013 yılları arasında kullanılan bilgisayarlar üzerinde inceleme yapılmasını istedi.


SİLİNMİŞ VERİLER KURTARILACAK

Talebi dikkate alan savcılık, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Bilişim Şube Müdürlüğü'nde kullanılan bilgisayarlar üzerinde inceleme kararı aldı. Bu birimlerdeki bilgisayarda detaylı teknik inceleme yapılacak. Log kayıtlarının (kullanıcı bilgisi) yanı sıra bu bilgisayarlarda hazırlanmış belgeler incelenecek. Silinmiş belgelerin de geri döndürülmesi için çalışma yapılacak. Bu arada Ankara merkezli yürütülen usulsüz taltif soruşturması kapsamında tutuklanan 3 polisin tahliyelerine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber