e-Tapu Berlin'de başarıyla uygulanıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, Berlin Başkonsolosluğunda başlattığı tapu ve kadastro hizmetleri başarılı şekilde uygulanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2014 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
e-Tapu Berlin'de başarıyla uygulanıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, Berlin Başkonsolosluğunda başlattığı tapu ve kadastro hizmetleri başarılı şekilde uygulanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 Nisan'da Berlin Başkonsolosluğunda vatandaşlara tapu hizmeti uygulaması sunmaya başladı.

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar, uygulama sayesinde, ülkeye gelmelerine gerek kalmadan işlemler için Berlin Başkonsolosluğu bünyesinde hizmet sunan Tapu ve Kadastro Ataşeliğine başvurabiliyor.

Uygulama sayesinde Almanya'da yaşayan bir kişi, Türkiye'den taşınmaz satın almak istediğinde (alıcı ve satıcının aynı anda Berlin Başkonsolosluğunda bulunması halinde) işlemini Berlin'de yapabiliyor.

Satış hizmetinin yanında intikal, ipotek, trampa, tapu kaydı ve kayıt örneği ile kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğinden gerçekleştirilebiliyor.

Uygulamanın başlatıldığı günden bu yana 50 tapu işlemi yapıldı. Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğince gerçekleştirilen bu işlemlerden devletin kasasına 46 bin avro aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber