TÜBİTAK Bilim Genç artık internette

Bilim Genç Dergisi Yayın Yönetmeni Gözcelioğlu: - "TÜBİTAK Bilim Genç yalnızca internet ortamında hedef kitleye değil, belirli bir alanda uzmanlaşmamış, bilim meraklılarına da hitap edecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2014 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
TÜBİTAK Bilim Genç artık internette

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim Genç Dergisi'ne internet ortamından da ulaşılabilecek.

Bilim Genç Dergisi Yayın Yönetmeni Bülent Gözcelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen teknolojiyle birlikte alışkanlıkların da değiştiğini ve bu değişimin tüm hayata yansıdığı gibi okuma alışkanlıklarını da etkilediğini söyledi.

Çok uzak olmayan bir gelecekte, artan maliyetler, okuma alışkanlıkları ve zaman problemi gibi nedenlerden dolayı belki de basılı eserlerin üretilmeyeceğini dile getiren Gözcelioğlu, "Zamanla her şey, herkesin yanında taşıyabileceği, bilgisayarlarda yani sanal ortamda olacak. Biz de TÜBİTAK Bilim Genç olarak sanal ortamdaki yerimizi alıyoruz" dedi.

Gözcelioğlu, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk, Meraklı Minik ve Bilim Genç olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden 4 farklı dergisiyle, bilim insanlarının yetişmesine dolaylı katkı sağladığına işaret etti.

TÜBİTAK Bilim Genç'in internet ortamında yalnızca hedef kitleye değil, belirli bir alanda uzmanlaşmamış, bilim meraklılarına da hitap edeceğini belirten Gözcelioğlu, isteyen herkesin dergiye "http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr" web adresinden ulaşabileceğini kaydetti.

- Dergide neler olacak

İnternet ortamında yayımlanan dergide, yazılı basımından farklı olarak, proje ve etkinlik sayfalarıyla düşünmeye dayalı oyunlar yer alacak. Dergide, okuyucular "kendimiz yapalım" köşesi, okulda yapılan projelerden örneklerin yer aldığı "projeler işbaşında" köşesi ve "fotoğraflar" köşesine de ulaşabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber