İstanbul Adalet Sarayı'nda büyük takip...

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda büyük takip... HSYK müfettişleri, 2 savcı 1 hakim hakkındaki usulsüzlük iddialarını incelemeye aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ekim 2014 07:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İstanbul Adalet Sarayı'nda büyük takip...

HSYK müfettişleri, 2 savcı 1 hakim hakkındaki usulsüzlük iddialarını incelemeye aldı. 8'inci kattaki odalarda bulunan dosyalar tek tek gözden geçiriliyor.

SEDA KILIÇ-HABER MERKEZİ

HÜKÜMETE yönelik 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan polislerin, "Talimatları savcı ve hakim verdi" sözleriyle hedef gösterdiği isimler şimdi HSYK'nın kıskacında. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görevlendirilen HSYK müfettişleri, 8'inci kattakı odalarda, Savcılar Muammer Akkaş, Adnan Çimen ve Hakim Süleyman Karaçöl'ün yaptığı iddia edilen usulsüzlükleri inceliyor.

SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Dosyalardaki tüm detaylar titizlikle gözden geçiren müfettişler, çalışmalarının sonunda bir rapor hazırlayacak. Raporu inceleyecek olan HSYK 3'üncü Dairesi de söz konusu hakim ve savcılar hakkında soruşturma açılmasına karar verebilecek. Bu yönde bir sonuç çıkması durumunda dosya 1'inci Daire'ye gönderilecek.

Savcı Muammer Akkaş'ın 25 Aralık dosyasında yaptığı birçok usulsüzlüğü ortaya çıkmış, bazı dinlemeleri hakim kararı olmadan yaptığı belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber