Akdoğan: Bedelli askerlik sosyal soruna dönüştü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e konuştu.

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 01 Ekim 2014 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Bedelli askerlik sosyal soruna dönüştü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sorulara verdiği cevaplar

Erdoğan kısık sesle meydanlara çıkınca ne hissettiniz?

Komplekssiz olduğunu gösterdi bütün dünyaya. Erdoğan'ın o durumu insani olarak birçok kişiyi üzmüştür, kendisini yıpratacak şekilde son marjına kadar enerjisini kullandı. Bu açıdan bakınca ben de üzüldüm ama bu liderliğin fıtri olduğunu gösteren bir tavırdı. Erdoğan sesinin nasıl çıktığı, görüntüsünün nasıl olduğuyla ilgilenmedi. Bu büyük bir özgüvendir.

BÜLENT ARINÇ'LA SORUNUMUZ YOK

Başbakan Yardımcısı Bülent Annç'la tansiyon düştü mü?
Bir sorunumuz yok.

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Toplumda beklenti var sosyal bir soruna dönüşmeye başladığı anlaşılıyor. Konuyu popülist çizgiye kaymadan rasyonel olarak ele almak gerekiyor, ileri beklenti oluşturmak da doğru değil, böyle bir şey yokmuş gibi davranmak da doğru değil.

Ankara suyunu içiyor musunuz?
Evde bebek olduğu için biraz daha dikkatli davranıyoruz, kaynatarak su kullanıyoruz. Yoksa Ankara'nın suyuna dair bir çekincemiz yok.

Basın çalışanlarının haklan üzerinde nasıl çalışıyorsunuz?

Basın iş kanunu ile ilgili çalıştay yapıyoruz. 212 sayılı basın kanununu patronlar yük olarak görüyor. Basın emekçileri çok ciddi sorunlar yaşıyor, patronun iki dudağının arasında durumları. Kazanılmış haklardan geriye gidiş olmamalı ama sermaye düşmanlığı da yapamayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber