KTÜ'de 'darp' gerginliği

KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü önünde toplanan bir grup, üniversite öğrencisinin karşıt görüşlü öğrenciler tarafından dövüldüğünü öne sürerek olaya tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2014 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KTÜ'de 'darp' gerginliği

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü önünde toplanan bir grup, üniversite öğrencisinin karşıt görüşlü öğrencilerce dövüldüğünü savunarak, olaya tepki gösterdi.

Kendilerini "Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran gruptakiler, KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre'nin (24) bir süre önce karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısına uğrayarak yaralandığını öne sürdü. KTÜ Öğrenci Derneğinin kapatılması için çeşitli pankart ve dövizler açan grup, Makine Mühendisliği Bölümünden, Rektörlük binasına kadar yürüdü

Göre'nin ailesinin de destek verdiği grup adına basın açıklaması yapan Gizem Pehlivan, "Arkadaşımız Mete, Kalkınma Mahallesi'nde, Öğrenci Derneğinde örgütlenen bir grup tarafından saldırıya uğradı. Başına bıçak kabzasıyla defalarca vurulan Mete, darp raporu almak için gittiği hastanede beyin kanaması geçirdiği anlaşılarak derhal ameliyata alındı. 21 Eylül'den itibaren yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyor" diye konuştu.

Pehlivan, arkadaşlarının geçen sene de Öğrenci Derneğince örgütlenen bir grubun saldırısına uğradığını savunarak, "Mete'ye yapılan bu saldırı üzerine Öğrenci Derneği Başkanı basın açıklaması düzenlemiş ve bu açıklamada arkadaşımıza yaptığı saldırıdan dolayı tutuklu olan A.M. ve diğer kişileri sahiplenmiş, bu kişilerin derneklerine üye olduğunu açıklamıştır" dedi.

"Üniversitede yıllardır yaşanan bu saldırıların baş aktörü olan Öğrenci Derneği derhal kapatılmalıdır" diyen Pehlivan, saldırıda bulunan 3 öğrencinin üniversite ile ilişiğinin kesilmesini istediklerini ifade etti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından, olayın sorumlusu öğrenciler ve mensubu oldukları dernek hakkında üniversite tarafından soruşturma açılması için hazırladıkları CD ve dosyaları, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal'a vermek için talepte bulundu. Baykal ile görüşemeyen gruptakiler, bir süre sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber