Türk öğretmenler Uzay Akademisi'nde eğitim aldı

ABD'nin Alabama bölgesindeki Uzay ve Roket Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, öğretmenler, öğrencilere matematik ve fen bilgisi konusunda ilham vermelerini sağlayacak eğitime katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2014 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk öğretmenler Uzay Akademisi'nde eğitim aldı

ABD'de düzenlenen "Honeywell Uzay Akademisi Kampı"na katılan Türk öğretmenler, beş günlük eğitim kapsamında astronotluk ve uzay mekiği eğitimi aldı.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Alabama bölgesindeki Uzay ve Roket Merkezi'nde çeşitli ülkelerden gelen 200 öğretmenin katıldığı kampta yer alan dört Türk öğretmen, öğrencilere matematik ve fen bilgisi konusunda ilham vermelerini sağlayacak eğitime katıldı.

Ortaöğretim matematik ve fen bilgisi öğretmenlerinin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında daha donanımlı olmaları amacıyla Honeywell ile ABD Uzay ve Roket Merkezi iş birliğiyle 10'uncusu gerçekleştirilen ödüllü kampta, Özel Avrupa Koleji'nden Çiğdem Kanter Işık, MEF Okulları'ndan Serkan Kurbal ve Hisar Okulları'ndan Özge Aydemir ile Hatice Ergi yer aldı.

Kampa katılan öğretmenler, 45 saatlik laboratuvar eğitimleri ve saha etkinlikleri kapsamında, yüksek performanslı jet simülasyonu, senaryo bazlı uzay görevi, karada ve suda hayatta kalma eğitimi, interaktif uçuş dinamikleri programlarına katılarak, bilgi ve becerilerini artırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, şirketlerinin fen ve matematik eğitiminin önemini ve global ekonomi üzerindeki etkisini çok iyi bildiğini belirtti.

Motive olmuş bir öğretmenin geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olmaları için binlerce öğrenciye ilham verebileceğini vurgulayan Geniş, "Honeywell Uzay Akademisi, öğretmenlere unutulmaz ve eğlenceli bir tecrübe yaşatarak daha etkili eğitimciler olmalarını sağlayan beceriler kazandırdı" ifadesini kullandı.

Çok kapsamlı bir eğitim aldıklarını anlatan Avrupa Eğitim Kurumları'ndan Çiğdem Kanter Işık da şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok farklı kültür ve eğitim sisteminden gelen öğretmenlerle interaktif bilgi ve tecrübe paylaşım ortamı bulduk. Daha da önemlisi öğrencilerimize aktarabileceğimiz yepyeni bilgi, deney ve etkinliklerle donandık. Tüm bu süreci mümkün kılan ve programın tümünü çok iyi tasarlanmış bir burs kapsamında sunan herkese çok teşekkürler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber