Paralel yapı, bütün il başkanlarını dinlemiş

Antalya'daki paralel polislerin, iktidar ve muhalefet il başkanlarını, sahte evrak düzenleyip dinlediği anlaşıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Ekim 2014 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapı, bütün il başkanlarını dinlemiş

İbrahim OKUMAMIŞ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince usulsüz dinlemelerle ilgili yürütülen paralel yapı operasyonu kapsamında, usulsüz dinlenen 137 telefon hattının kimlere ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan polis memurlarının sorgusu sürerken, dinlenenler arasında AK Parti'den MHP'ye, CHP'den BBP'ye kadar tüm il başkanları ve yardımcılarının olduğu ortaya çıktı. Dinleme kararları için sahte evrak düzenleyip, mahkemelere sunulduğu da ortaya çıktı.


SİYASİLER 'ÇİFTÇİ', POLİSLER 'KASAP'

Avukat olan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin dinleme kararına 'çiftçi' olarak yazıldığı ve "uyuşturucu kaçakçısı ve organize suçlar örgütü üyesi" olduğu gerekçesiyle dinlendiği belirlendi. Telefon dinleme kararlarında siyasilerin çiftçi, işçi, kamyon şoförü, esnaf ve oto tamircisi, polislerin ise kasap, taksici ve esnaf gibi meslekler uydurularak dinlendiği öğrenildi. Dinlenenler arasında önceki dönem CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın siyasi danışmanlarından Hafize Duygu Batmaz'ın da olduğu öğrenildi. Zanlıların dinledikleri arasında kendi meslektaşları da var. Dönemin Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka'nın 'kasap' olarak, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Çalışkan'ın ise 'taksici' etiketi ile dinlendiği ortaya çıktı. "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla gözaltına alınan polislerin ifadelerinde "Hatırlamıyorum. Evrakları nereye gönderdiğimizi bilmiyorum. Kimin talimat verdiğini hatırlayamadım" gibi yanıtlar verdikleri öğrenildi.

7 POLİS TUTUKLANDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 13 polisten 7'si tutuklandı. Terörle Mücadele ekiplerince, usulsüz dinleme iddiasıyla Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde 29 Eylül'de operasyon düzenlenmiş, 13 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Polislerden 6'sı savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber