Etik Kurulunun özensiz incelemesi yargıdan döndü

Danıştay 5. Dairesi, bir üst düzey bürokratın makam arabasına ilişkin şikayette Etik Kurulunun eksik inceleme yaptığına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ekim 2014 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etik Kurulunun özensiz incelemesi yargıdan döndü

Danıştay 5. Dairesi, bir üst düzey bürokratın makam arabasına ilişkin şikayette Etik Kurulunun eksik inceleme yaptığına karar verdi.

ETİK KURULU, MAKAM ARACI ŞİKAYETİNDE ÖZENSİZ DAVRANDI

Geçen yıl bir vatandaş, bir kurum başkanının usulsüz makam aracı kullandığını, bazı lojmanları kendisi için rezervli tuttuğu iddialarını Etik Kuruluna taşıdı. Etik Kurulu başvuruyu işleme alarak Başkanlıktan savunama istedi. Ancak savunmaları bir şube müdürü hazırlayıp gönderdi. Bu baştan savma savunma dikkate alındı ve kurum başkanının etik ilkeleri ihlal etmediğine karar verildi.

Şikayetçi, bir ilke imza atarak, Etik Kurulunun kararını dava konusu etti. İdare Mahkemesi, şikayette eksik inceleme yapıldığına karar vererek, Etik Kurulu kararını iptal etti.

BAŞBAKANLIK TEMYİZ ETTİ

Başbakanlık Hukuk Müşavirliği, Etik Kurulunun eksik inceleme yaptığını belirten idare mahkemesi kararının bozulması için, kararı Danıştay nezdinde temyiz etti. Ancak, Danıştay Beşinci Dairesi, idare mahkemesi kararını hukuka uygun buldu. Danıştay'ın bu kararıyla, Etik Kurulunun yaptığı incelemelerde gerekli özeni göstermediği, en üst yargı organı tarafından tescil edilmiş oldu.

ETİK KURULU MAHKEME KARARINI YERİNE GETİRECEK Mİ?

Etik Kurulu, idare mahkemesi kararını uygulamamıştı, gerekçe olarak da Danıştay kararının beklenilmesi gerektiğini belirtmişti. Şimdi, Etik Kurulunun yeniden savunma isteyip istemeyeceği, incelemede ayrıntılara girip girmeyeceği ve statükocu davranıp eski kararında ısrar edip etmeyeceği merak ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber