112 sapıklarından şoke eden istekler!

Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, 112 ihbar hattını asılsız arayarak direkt küfredenlerin bile olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2014 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
112 sapıklarından şoke eden istekler!

Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, "112 ihbar hattını asılsız arayanlardan direkt küfreden var, 'sevgilimden ayrıldım dertleşelim' diyen var, 'arayacak kimsem yok hadi benle konuş' diyen var, 'gönder bir ambulans onlarla oturup dertleşeceğim' diyen var" dedi.

Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen asılsız ihbarlar konusunda açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, "Genel olarak 112'nin gereksiz kullanımı çok fazla. Gerçekten hasta olmayan kişiler yani telefon sapığı diyebileceğimiz kişiler, sürekli 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul ediyor. Günlük ortalama 4 binin üzerinde çağrı geliyor, 250 tanesi gerçek oluyor. Sonuç itibariyle bir hizmet var ve kendisi gereksiz yere kullandığı zaman ihtiyaç sahibi olan birine engel olmuş oluyor. Vatandaşın bunun bilincinde olması gerekiyor. Kötü kullanım gerçekten ihtiyacı olmayan ya da işletmek için böyle ambulans çağrıldığı zaman aynı bölgede başka bir hasta olduğunda uzak bir noktadan gittiği için geç kalabiliyor. Teknolojik olarak en üst düzey IP tabanlı çağrı merkezi kullanılıyor ama sonuç itibariyle belirli bir operatöründe bir hacmi var. Belirli bir sıraya alıyor. Öyle ki aynı anda 8-10 tane sapık olduğu zaman ihtiyaç sahibi kişi 112'yi düşürememe noktasına kadar gelebilir. Bu aramalara karşı önlem alınması lazım bu kişiler cezalandırılması lazım" diye konuştu.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar konusunda bilgiler veren Yılmaz, "499 personel, 33 istasyon sayısı, 55 ambulans ve 1 hava ambulansı ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yıl 9 aylık dönem içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1 milyon 13 bin 727 çağrı gelirken, bunların 66 bin 685'i vaka olarak gerçekleşti. Halkımızın acil çağrılarına 7 gün 24 saat hizmet vermek için bizler özveri ile çalışıyoruz. Halkımızdan bizlere yardımcı olmalarını ve anlayışlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber