Sanal gerçeklik gözlüğü ilgi gördü

Kullanıcılarına gerçeklik hissini yaşatan sanal gerçeklik gözlüğü, Webit Kongresi'nde ziyaretçilerden ilgi gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2014 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanal gerçeklik gözlüğü ilgi gördü

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Altın Medya Ortağı" olduğu Webit Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Kongrede girişimcilerin iş fikirlerinin sergilendiği "IoTHackathon" alanında başlangıç düzeyindeki iş fikirleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Farklı ülkelerden katılan girişimcilerin bilişim alanındaki projelerini sergilediği alanda, sanal gerçeklik teknolojisi ve eğlence sektörü firması Codemodeon'un Kurucu Ortağı Yağız Hatay AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Webit Kongresi'nde sanal gerçeklik konseptini tanıttıklarını anlatan Hatay, "Bu aslında kafa hareketlerini algılayabilen bir gözlük, sizin vücut hareketlerinizi takip eden bir sensör yardımıyla da kendi projemizi gerçekleştirdik. Bu projede sanal dünyayla gerçek dünyayı iç içe barındırmaya çalışıyoruz. İnsanların yükseklik korkusunu körükleyecek bir oyun, burada bugün tanıtımını yaptığımız proje" bilgisini verdi.

Sanal gerçeklik konseptinin bebek adımlarıyla ilerlediğini aktaran Hatay, bu konseptin ilk etapta eğlence ve oyun gibi alanlarda kullanıldığını söyledi.

"Hayal gücüyle sınırlıyız, yapabileceğimiz şeylerse sınırsız"

Heyecan severlerin standa kurulan bir tahtanın üzerinde düşmemeye çalışarak yürümesini bir oyundan çok deneyim olarak adlandırdıklarını belirten Hatay, şunları anlattı:

"İnsanlar burada sinemayı izlerken bir anda filmin başrol oyuncusuna dönüşüyorlar. Bu filmde kullanıcı bir anda kilitli bulunduğu binada açılan bir pencereden çıkmaya çalışırken buluyor kendini. Karşı binaya doğru gerilen tahtadan düşmeden yürümeye çalışıyor."

Tasarlanan ve tasarlanması muhtemel olan oyun alanlarının geniş bir kategoride bulunduğunu belirten Hatay, "Biz hayal gücüyle sınırlıyız, yapabileceğimiz şeylerse sınırsız. Uçmak da mümkün, futbol, basketbol gibi konseptleri barındıran oyunlarımız da var" dedi.

Oculus-rift adlı cihazların şu anda sadece yurt dışından temin edilebildiğini aktaran Hatay, cihazın fiyatının 400 dolar civarında olduğunu kaydetti. Cihazın kullanımın artmasıyla cihaza içerik teknolojisi sağlamayı hedefleyen firmalardan olmak istediklerini belirten Hatay, cihaz ve eğlence konseptinin fuar ve festival gibi etkinliklerde kullanımının arttığını da dile getirdi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen, dijital platformlarla teknoloji dünyasını bir araya getiren etkinliğe, 200'ün üzerinde konuşmacı katılıyor. Bilişim çevrelerinin görüş alışverişinde bulunduğu etkinlik, bu akşam sona erecek.

Webit Kongresi sona erdi

Teknoloji dünyası paydaşlarının bir araya geldiği 6. Global Webit Kongresi sona erdi. İki gün süren etkinlikte dijital platformlarda yaşanan gelişmeler ve bilişim çevrelerini ilgilendiren güncel konular masaya yatırıldı.

Kongrenin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Russev'in açılış konuşmasını yaptığı kongrenin ilk gününde, "Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı" kapsamında "Dijital Reklamcılık", "Metrix ve Data Akışı", "Dijital Eğlence ve Medya" oturumları gerçekleştirildi.

VB Insight Pazarlama Teknolojileri Direktörü Steawart Rogers'ın moderatörlüğünde yapılan "Metrix ve Data Akışı" panelinde Mindsahare Worldwide Dijital Teknolojiler Bölüm Lideri Norm Johnston, AA Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaman, GFK Orta ve Doğu Avrupa Ortadoğu Türkiye Afrika Bölgesi Dijital Pazarlama Direktörü Caroline Henne, OMD Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji ve Ürün Geliştirme Direktörü Jean Paul Edwards küresel veri akışı ve dijital teknolojilerin geleceğini ele aldı.

Kongrenin "Geleceğin Liderleri Zirvesi" kapsamında ise dünya üzerinde internet platformlarına girilen tüm bilgileri ifade eden yedekleme teknolojileri anlamında kullanılan "Big Cloud" oturumları, "Para ve Ödemeler" oturumu ve "Ortadoğu Odağında Gelişen -e ticaret ve Başlangıç Düzeyindeki Şirketler Ekosistemi" oturumları da düzenlendi.

"Marka Sosyal Stratejileri ve Hikaye Anlatımı" paneli

Etkinliğin ikinci ve son gününde düzenlenen "Marka Sosyal Stratejileri ve Hikaye Anlatımı" adlı panelde, UNICEF Dijital Stratejiler Yöneticisi Jim Rosenberg, Coca Cola Avrasya ve Afrika Dijital Müdürü Mariano Bosaz, LEGO Sosyal Medya ve Araştırma Başkanı Lars Silberbauer Andersen, Lufthansa Havayolları Dijital İnovasyon Başkanı Torsten Wingenter ve Engagor firmasının Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye İş Geliştirme Müdürü Timothy Batailie sosyal medya üzerinden pazarlama stratejilerini tartıştı.

Panelde, şirketlerin tanıtım ve pazarlamalarında sosyal medyanın etkin ve efektif kullanımı ile ilgili sunumlar gerçekleştiren UNICEF Dijital Stratejiler Yöneticisi Rosenberg, kitlelere ulaşmada hangi stratejilerin nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili fikirlerini paylaştı.

Rosenberg, sosyal medya kampanyalarının gerçekleştirilebilir ve gerçek insanlara veya hikayelere dayandırılması gerektiğini dile getirdi. Dikkat çeken yöntemlerin, hikayelerin "gerçek ve açık" olması gerektiğini söyleyen Rosenberg, hikaye anlatımında "daha az ama daha iyi" işler gerçekleştirilmesinin önemine değindi. Rosenberg, hikayenin birçok ufak detaydan meydana geldiğini ve bu detayların zenginliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Muhabir: Musab Turan, Eda Fatma Topçu, Furkan Naci Top

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber