Yurttan bayram manzaraları

Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar bayram namazlarını kılıp kurban kesimine başladı. İşte Türkiye'nin dört bir yanından bayram manzaraları

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2014 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurttan bayram manzaraları

ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Anadolu Yakası'nda, bu bayramda da kurban kesiminde bir değişiklik olmadı. Belediyelerin kesim yerleri göstermesine rağmen kurban sahiplerinin çoğu yine açık alanları tercih etti.

Bayram Namazı'nın kılınmasının ardından kurban sahipleri daha önceden satın aldıkları kurbanlıkları teslim almak için kurban satış yerlerine gitti. Hayvan sahiplerinden bazıları kurbanlarını belirlenen kurban kesim yerlerine götürürken, bir çok kurban sahibi ise kurbanlarını ya satın aldıkları çadırın içinde ya da açık alanda kestirdi. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen yine bazı istenmeyen görüntüler yaşandı.

Çekmeköy'deki kurban satış yerinde, bir kurbanlık boğanın kesimi sırasında, kurban sahibinin kızı Şevval hayvanın kesimine bakamayıp yakınlarına sarıldı. Başka bir noktada ise kurbanlık boğanın ayağını iple bağlayan vatandaşlar tüm güçleriyle ipi çekip boğayı yere yıktı.

En ilginç görüntülerden biri de kurban pazarının yanına kurulan ve hayvanları askıya alınarak kesim yapıldığı yer oldu. Burada da kurbanlıklar hijyenik olmayan şartlarda ayaklarından askıya alınarak kesildi.

Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da İstanbul Boğazı kızıla büründü. Anadolu Yakası'nda kesilen kurbanlıkların kanları atık su kanalından Boğaz'a dökülünce, denizin mavisiyle kanın kırmızısı birbirine karıştı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR BAYRAMA BURUK GİRDİ

ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan 1.5 milyonu aşkın Suriyeliden; Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa'daki konaklama tesislerinde barınan yaklaşık 315 bin 250 sığınmacı, Kurban Bayramı'na buruk sevinçle girdi.

AFAD tarafından yaptırılan 11 çadır ve konteyner kentte barınan Adıyaman'daki 10 bin, Gaziantep'teki 33 bin 200, Kahramanmaraş'taki 16 bin, Kilis'teki 38 bin 100 ve Şanlıurfa'daki 217 bin 950 olmak üzere toplam 315 bin 250 Suriyeli sığınmacı, bayram sabahına buruk uyandı. Kurban Bayramı'na ülkelerinden ayrı olmanın hüznüyle giren Suriyeliler, sabahın erken saatlerinde konakladıkları tesislerde Bayram Namazı için saf tuttu. Kılınan Bayram Namazı'nın ardından ülkelerindeki karışıklığın sona ermesi için semaya el açan aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeliler, uzun süre dua etti. Bazı sığınmacıların gözyaşı dökerken birbirleriyle bayramlaştı.

Suriyeliler'in barındığı konaklama tesislerinde bağışlarla alınan kurbanlık hayvanlar da kesildikten sonra sığınmacılara dağıtıldı. Suriyeli çocuklar ise bayramı, kendilerine hediye edilen oyuncaklarla oynayarak geçirmeye başladı.

SURİYE'nin Kobani kentinde IŞİD tehdidinden kaçan Suriyeliler için sınır hattındaki Suruç İlçesi'nde bayramlaşma töreni buruk geçti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Suruç'ta düzenlenen bayramlaşma kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişiye kavurma ikram edildi. Törene katılan bazı Suriyeliler, ülkelerinde kan aktığı için bayram yapmayacaklarını belirterek, etlerden yemedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada Suruç'un nüfusunun iki katı Suriyelinin geldiğini söyledi. Bu şartlar içinde güzellikleri yakalamaya çalıştıklarını anlatan Güvenç, "Biz de bu vesileyle bayram namazı kılmayı Suruç'u tercih ettik. Namaz sonrasında ise 5 bin kişiye Cumhuriyet Meydanı'nda kavurama ikram ettik. Yine Suriyeliler için kurban bağışı kampanyasını düzenledik. Buraya bağışlanan kurbanlar Suriyeli misafirlerimize ikram edilecek" dedi.

Çok sayıda Suriyeli, Suruç'taki cami avlusunda, taziye evleri ile boş işyerlerinde barınmaya çalışıyor.

İZMİR'DE KURBAN BAYRAMI'NDA YİNE AYNI MANZARA

İZMİR'de, bu Kurban Bayramı'ndA de yine bilindik sahneler yaşandı. Vatandaşlar, büyük ve küçükbaş hayvanlarını, açık alanlarda hijyen koşullarına uymadan kesti. Çocuklarda, kurbanın kesilmesinden, derisinin yüzülmesine, etinin parçalanmasına kadar tüm anları, büyüklerinin yanında şaşkınlıkla izledi.

Bu yıl da kurbanlık satış pazarlarının yanındaki boş alanlar kesimhaneye döndü. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklarını sıra beklemek istemeyenler kendi imkanlarıyla rastgele yerlerde kesti. Kurbanlıklardan akan kanların bir bölümü, çukurları doldurdu, büyük bir bölümü ise, çevreye yayıldı, sakatatlar da bölgeye terk edildi.

Bu arada kurbanlarını başka bir yerde kesmek isteyen vatandaşların özellikle küçükbaş hayvanlarını taşıma yöntemleri de dikkat çekti. Nakliye ücreti vermek istemeyen bir vatandaş da, kurbanlıklardan birini otomobilin bagajını, diğerini ise arka koltuğa yatırdı, yanında da kendisi oturdu.

ÇOCUKLAR TANIKLIK ETTİ

Hiçbir hijyen kuralına uyulmadan suyun da bulunmadığı toprak alanda, kurban kesiminden en çok etkilenenler ise çocuklar oldu. Aileleriyle, kurbanlarını almak için gelen çocuklar, hayvanların kesilmesinden, derisinin yüzülmesine, etinin parçalanmasına kadar tüm anları, büyüklerinin yanında çoğu kez şaşkınlıkla izledi. Çocuklardan bazıları, ellerindeki sopalarla kanla oynadı, kimi çocuklar da, kurbanın kesiliş anlarını gördü.

Rastgele yerlerde kurban kesenler de kesim yerlerinin yetersizliğinden yakındı.

TURİZM KENTİ ANTALYA'DAN KURBAN MANZARALARI

BAYRAMLARDA çocukların şeker toplama geleneği Antalya'nın Demre İlçesi'nde farklı sürdürülüyor. Mezarlığın girişinde kutularla bekleyen çocuklara, şeker ve çikolata dağıtılıyor.

Özellikle büyükşehirlerde çocukların bayramda şeker toplama geleneği kaybolurken, Antalya'nın Demre İlçesi'nde bu gelenek farklı sürdürülüyor. Yıllardan bu yanra sürdürülen geleneğe göre, her bayram arife günü çocuklar kutu ya da poşetlerle mezarlık girişinde toplanıp yol boyunca sıralanıyor. Mezarlık ziyaretine gelenler yanlarında getirdikleri şeker ve çikolataları çocukların önündeki kutu ya da poşetlere sırayla atıyor. Hava kararıncaya kadar bekleyen çocuklar, topladıkları şeker ve çikolatalarla evlerine geri dönüyor. Çocuklara bayram öncesi bayram sevincini yaşatan bu gelenek, bölge halkı tarafından her bayram devam ettiriliyor.

TURİZM kenti Antalya'da kurbanlar belediyelerin gösterdiği kurban kesim alanlarında kesildi. Ailelere, kesimi izlemesi dahi sakıncalı olan çocukları yardım etti. Bazı küçük çocuklar kan gölünün üzerinde oyunlar oynadı.

Antalya'da bayram namazının ardından kurbanlarını kestirmek için belediyelerin hazırladığı toplu kesimhanelere akın eden Antalyalılar, bir yandan kurbanlarını kestirdi, bir yandan da akrabalarıyla bayramlaştı. Sabah saatlerinden itibaren belediyelerin tahsis ettiği 20 kurban kesim noktası, vatandaşın akınına uğradı. Aralıksız çalışan kesim görevlileri, kurbanları kurallara uygun şekilde kesti, sahipleri ise etlerini parçalayarak poşetledi. Bazı vatandaşlar, sıra beklememek için kendi kurbanını kendisi kesti. Büyükbaş hayvan kesimini kendileri yapmak isteyen vatandaşlar, hayvanı yere yatırırken ilginç görüntüler ortaya çıktı. Belediye ekipleri gün boyunca kesimhaneleri temiz tutmak için çalıştı. Kesilen her kurbanın ardından kan akan bölgeye su tutulup paspas çekilerek temizlik yapıldı. Kesim alanlarında ilgili belediyelerin zabıta ekipleri kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmesini önlemek için hazır bulundu.

ÇOCUKLAR DA İZLEDİ

Kesimhanelerde kurban kesimi yapılırken mahalle aralarında ve evlerinin bahçesinde ender de olsa kurban kesenler de oldu.

Ailelere, kesimi izlemesi dahi sakıncalı olan çocukları yardım etti. Bazı çocuklar hayvanların kesim anında yüzlerini elleriyle kapatırken bazıları da kesimi uzaktan izledi. Bazı küçük çocuklar kan gölünün üzerinde oyunlar oynarken yaşları büyük çocuklar ise kurban etlerini taşımak için ailelerine yardım etti.

BAYRAM MAGANDASI, BALKONDAYKEN SIRTINDAN VURDU

SAMSUN'da bayram namazı sonrasında geldiği evinin balkonuna çıkan orman işçisi 48 yaşındaki Hasan Otar, kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan kurşunun sırtına isabet etmesiyle yaralandı.

Samsun'da bayram namazı sonrası bazı kişiler ellerindeki tabancaları havaya eteşleyerek bayramı karşılamak için 'kutlama' yaptı. Bayram namazı sonrası evine gelen Samsun Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Hasan Otar da balkona çıkarak çevredekileri izlemek istedi. Otar, bu sırada ateşlenen silahlardan birinden çıkan kurşun Otar'ın sırtına isabet etti. Ne olduğunu anlayamaan yerde kalan Otar, yakınları tarafından Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otar'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, Otar'ı yaralayan silahı kimin ateşlediğini bulmaya çalışıyor.

Öte yandan Samsun kent merkezinde birçok kişi kurbanlarını belediyelerin gösterdiği kesim alanlarında keserken, bazı kişiler de boş arazilerde, tarla ve bahçelerde kesim yaptı. Küçük yaştaki çocuklar yine kurban kesimini korku dolu gözlerle izledi. Bazı çocuklar, kurban kesim anını cep telefonlarının kameralarıyla görüntülemeyi tercih etti.

ÇOCUKLAR KURBAN KESİMLERİNİ İZLEDİ

KONYA'da kurbanlık kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleşirildi.

Bayramın birinci günü nedeniyle kılınan bayram namazı ardından kurban kesim yerlerine gidenler kurbanlıklarını kesti. Bazı kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar, vinç veya iş makinasına tek ayaklarından zincirle bağlanıp kesildi. Ancak, bazı kesim alanlarında sürekli temizlik yapılmadığı için adeta kan gölüne döndü. Kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını kesmek isteyenler ise zor anlar yaşadı. Kurbanlık kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleşirken, çocuklarda ilgiyle izledi. Bazı çocuklar ise kesim yapılırken ailelerine yardımda bulundu.

Kurbanlık alım işini son güne bırakanlar ise canlı hayvan pazarının önündeki boş arazide kesim yapmayı tercih etti. Pazar yerinin önü ise adeta oto pazarına dönüştü. Satılmak için getirilen 11 koyunun ise bir otomobilde taşınması dikkat çekti.

KIRIKKALE'DE KURBAN KESİMİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

KIRIKKALE'de Kurban Bayramı nedeniyle alınan tüm önlemlere karşın yine bildik manzaralar oluştu. Kapalı semt pazarı ile birlikte mahalle aralarında çocukların gözleri önünde kurban kesimi yapıldı.

Sabah bayram namazının ardından başlayan kurban kesiminde bir çok yerde yine kurallara uyulmadı. Kesim yerlerine gitmeyip mahalle aralarında kurbanını kesenler, çevre kirliliğine de neden oldu.

Bu arada kurban kesen acemi kasaplar yine hastanelere koştu. Hastanelerin acil servisleri el ve ayaklarından yaralanan acemi kasaplarla doldu.

SİVAS'TA KURBAN MANZARALARI

SİVAS'ta Kurban Bayramı'nın birinci gününde genellikle belediyenin belirlediği alanlarda kesim yapılırken, bazı bölgelerde yine istenmeyen manzaralar ortaya çıktı. Kenar mahallelerde tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde çocukların gözü önünde kesimler yapıldı.

Sivas'ta sabah bayram namazının kılınmasının ardından kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Sivas Belediyesi'nin belirlediği kesim alanlarına akın edenler hayvanlarını kesti. Kesim yerlerine gelenlerin birçoğu hayvanlarını traktörlerin arkasına bağlanan vinçle kaldırarak kurban etti. Kesim yerinde zaman zaman sahiplerinin elinden kurtularak kaçan büyükbaş hayvanlar çevredekilere zor anlar yaşattı. Kesim alanlarında tüm uyarılara rağmen yine çok sayıda çocuk getirildi. Çocuklar hayvanların kesim ve derisinin yüzme işlemlerini yakından takip etti. Kent merkezindeki alanlarda kesim yasaklarına uyulurken, kenar mahallelerde ise tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde kesenler oldu. Sanayi sitesi içindeki dükkanlarda da kesimler yapıldı. Burada büyük vinçlere de hayvanların bağlanması dikkat çekti.

ÇANAKKALELİLER NAMAZGAH TABYASI'NDA BAYRAMLAŞTI

ÇANAKKALE Valiliği'nin programı kapsamında yüzlerce kişi, bayramlaşmak amacıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda bir araya geldi. Tarihi mekanda kılınan bayram namazı sonrası protokol üyeleri, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Valiliğin Kurban Bayramı programı, saat 07.53'te okunan ezanla birlikte Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'nde, Çanakkale Savaşları sırasında 16 top ile boğaz savunmasında önemli rol oynayan Namazgah Tabyası'nda kılınan bayram namazıyla başladı. Programa Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Kararkaş, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tevhid Ayengin tarafından kıldırılan namazın ardından protokol üyeleri, halkla bayramlaştı. Valilik, bayramlaşmaya katılan çocuklara oyuncak ve harçlık dağıttı.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu belirten Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Burada kendilerini kurban eden şehit ve gazilerimizin namaz kıldıkları, bizlere bugünlere kadar namazgah olarak yadigar bıraktıkları mekanda bayramlaşma merasimini gerçekleştirdik. Bütün resmi protokol ve halkımız burada bayram namazı kılıp, bayramlaştırdık. Çok anlamlı oldu. Şu anda dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin durumları ortada. Hep birbirimizi yer, kötülük yapar, düşmanlık yapar durumdayız. Bayramların birleşme günü olduğu, insanlığımızı, insaniyetimizi hatırlama günü olduğu bir gün. Sanıyorum Müslümanların birliğe ve bütünlüğe çok ihtiyaç duydukları bir dönemde yaşıyoruz. Bu bakımda da büyük savaş görmüş zulme karşı birlik olup, tek bir yürek olup birleşmeyi bilmiş bir milletin zaferler kazandığı bu meydanda bu birliğe en büyük mesajın verilebileceği düşünüyorum. Allah belaları başımızdan def etsin. Birliğimizi bütünlüğümüzü korusun inşallah" dedi.

ERZURUM'DA KURBAN MANZARALARI

ERZURUM'da Kurban Bayramı'nın birinci günü yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kimileri satın aldığı kurbanı elinden kaçırmamak için kimileri de kaçırdığı kurbanı yakalamak için büyük çaba harcadı. Uyarılara rağmen kurbanlar yine rastgele yerlerde ve çocukların gözü önünde kesildi.

Bayram namazının ardından kurban kesimleri başladı. Kasap ya da sahiplerinın elinden kaçan kurbanlıklar, Erzurum sokaklarında heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Kurbanlıkları yakalamaya çalışırken yaralananlar oldu. Vatandaşlar saatlerce peşinden koştuğu ve yakalayamadıkları kurbanlıklar için, 'Alo 153'ü arayarak 'Boğa Timi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, uyuşturucu iğne atan silahlarla vurdukları kurbanlıkları etkisiz hale getirip yakaladı. Bazı boğalar atılan birkaç iğne ile vurulmasına rağmen kaçarak önününe çıkana saldırdı. Boğalar iğnenin etkisini göstermesi ile olduğu yere düşünce kasaplar tarafından kesilerek kurban edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Asri ve Adurrahmangazi mezarlığını ziyaret edenlere lokum ve çikolata ikram etti. Mezarlık önü ve kavşaklarda dilenen Suriyeli dilencileri ise polis uzaklaştırdı. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen kurbanlar yine rastgele yerlerde ve çocukların gözü önünde kesildi. Bazı çocuklar kurban kesimini korkulu gözlerle izledi, bazıları da dayanamayıp kaçtı.

JANDARMAYLA HATIRA FOTOĞRAFI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yol kontrolü yapan jandarma sürücülere kolonya ve şeker ikram etti. Kontrole giren turistler ikramlara şaşırırken ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını söyledi. Turistler jandarma ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fethiye Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyle Ölüdeniz Mahallesi girişinde yol kontrolü yaptı. Denetim noktasına gelen araç sürücüleri ve yolcularına şeker, kolonya ve yol kenarına kurulan stantta içecek ikramında bulunuldu. Kurban Bayramı'ndan haberdar olmayan yabancı turistler ise uygulama karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Tur otobüslerini de durduran jandarma yolculuk eden turistlere şeker ve kolonya dağıttı. Ölüdeniz'e tatil için gelen Çinli bir grup araçlarından inerek jandarma ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATV aracıyla uygulama noktasına gelen Bosna Hersek asıllı Hollandalı turist Jasmin Bektil, müslüman olduğu için bayramdan haberdar olduğunu belirterek, ikramlar karşısında şaşırdığını söyledi. Kontrol noktasına gelirken ehliyet ve pasaportunun yanında olup olmadığını düşündüğünü aktaran Bektil, jandarma ekiplerinin bu uygulamayla bayram kültürünü de turistlere tanıttığını kaydetti.

'MÜSLÜMANLARIN BAYRAMINI KUTLARIM'

Otomobiliyle kontrol noktasına gelen Hollandalı Fabian Vlam da ikramlar için jandarmaya teşekkür etti. Böyle bir sürpriz beklemediğini anlatan Vlam, "Eşim ve çocuklarımla birlikte Ölüdeniz'de tatil yapıyoruz. Müslümanlar için bayram olduğunu tesadüf eseri duymuştum. Bugün böyle bir uygulamayla karşılaştık ve çok mutlu oldum. Müslümanların bayramını kutlarım" dedi.

Çinli Huang Hirong da uygulamanın şaşırtıcı olduğunu belirterek, daha önce hiçbir ülkede böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını anlattı.

MANİSA'DA BAYRAM MANZARALARI

MANİSA kent merkezinde ve ilçelerde genellikle kurban kesim yerlerinin tercih edildiği görüldü. Buna rağmen bazı kesimler çocukların gözü önünde yapıldı.

Kent merkezinde yaşayan vatandaşlar başta büyükşehir ile merkez ilçeler Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerinin belirlediği kurban kesim yerlerini tercih etti. Kesim noktası olarak belirlenen Laleli Cumartesi Pazaryeri, İtfaiye Müdürlüğü bahçesi, Karaköy Pazaryeri, Horozköy Pazaryeri, canlı Hayvan Borsası yanındaki et entegre tesisleri, Cumartesi pazar yeri, Yeni Perşembe Pazarı ve Nurlupınar Pazaryeri ve Muradiye tesisleri içinde yğunlukla göze çarptı. Bu noktalarda küçükbaş hayvanlar 30-50 lira, büyükbaş hayvanlar da 150-200 lira arasında kesildi. Kent merkezinde evlerinin ve işyerlerinin önünde kurban kesen herhangi bir kimseye rastlanmadığı görüldü.

BESİCİLER TATMİN OLMADI

Kentin genelinde olduğu gibi Turgutlu'da da bazı besiciler, bekledikleri satışı yapamamaktan dert yandı. Hayvan fiyatlarının samana ve yeme gelen zamdan dolayı geçen yıla göre biraz yüksek olduğunu belirten besiciler, umduklarını bulamadıklarını söyledi. Turgutlu'da kurban pazarında bekleyen besicilerden Şakir Okay, "Bayramın birinci günü olmasına rağmen pazarda çok sayıda küçükbaş hayvan mevcut. Düne kadar 700 lira satılan kurbanlıklar 310 liraya düştü. Satışlardan memnun değiliz. Zararımız büyük" dedi.

KURBANDA KESEMEDİ, BAYRAMLAŞMAYA GÖTÜRDÜ

BURSA'da oturan 73 yaşındaki Teyfik Gülay, Kurban Bayramı'nda kesmek için 6 ay önceden aldığı koç kendisine alışınca onu kesmeye kıyamadı. Gülay, 'Murat' adını verdiği koçun yerine başka bir koç alıp kesmeye karar verince bayramlaşmalara da boynuna papyon taktığı 'Murat'ı da götürdü.

Merkez Yıldırım İlçesi Yeşilyayla Mahallesi'nde oğlu ile birlikte yaşayan işçi emeklisi Teyfik Gülay, Kurban Bayramı'nda kesmek için 6 ay önce koç satın aldı. Gülay, evinin bahçesinde bakmaya başladığı koç, kendisine alışınca her yere onunla gitmeye başladı. Yanından ayrılmayan ve 'Murat' ismini verdiği koçu besleyen Gülay, bazı günler 5'inci katındaki evinde kahvaltı yaparken koç'uda yanından ayırmayıp kendi elleriyle besledi. Alışverişe giderken bile yolda arkasından gelen hayvanı kesemeyeceğini anlayan Teyfik Gülay, bayramın ilk günü bayramlaşmak için arkadaş ve akrabalarının ziyaretine, boynuna papyon taktığı koç ile birlikte gitti.

'Murat' adını verdiği koçun artık ailesinden biri haline geldiğini ve ölene kadar besleyeceğini söyleyen Teyfik Güla, bayramda ise satın aldığı bir başka koçu keseceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber