KESK: İktidar bizi etkisiz kılmaya çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "yetkili sendikaların tespitinde, iktidarın kendi yandaşı sendikaları güçlendirecek ve KESK'i etkisiz kılmaya yönelik kirli oyunlar içerisinde olduğunu" ileri sürdü.

Tombul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nın, grev ve toplu pazarlık hakkı gibi temel sendika haklarını kapsamadığını, evrensel sendikal normlarına ve ILO sözleşmelerine uygun düzenlemeler getirmediğini kaydetti.

"Hükümetin adalesizlikleri, eşitsizlikleri artıran sömürüyü ve yoksullaşmayı derinleştiren ekonomik ve sosyal politikalarına karşı çıktıkları için KESK'e yönelik baskı ve sürgün politikalarının yoğunlaştığını" iddia eden Tombul, şöyle devam etti:

"Hatırlanacağı üzere itirazlarımız nedeniyle bugün de iktidarın ve işbirlikçi sendikaların boy hedefi durumuna getirildik. 4688 sayılı yasa kapsamında her yıl belirlenen işkolunda yetkili sendikaların tespitinde, iktidarın kendi yandaşı sendikaları güçlendirecek ve KESK'i etkisiz kılmaya yönelik kirli oyunlar içerisinde olduğu görülmektedir.

Bakanlık bürokratları eliyle bu sahte sendikalar, 'yetkili sendika' yapılmak isteniyor. Bunun için yasanın keyfi ve sahteciliğe açık maddeleri bakanlık bürokratları eliyle çeşitli işkollarında yandaş sendikaları yetkili kılmak için kullanılıyor, her türlü oyun deneniyor."

Açıklamanın ardından, Tombul, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ile birlikte bakanlığa giderek, üye yazımındaki usulsüzlüklere ilişkin hazırladıkları dosyaları ve itiraz dilekçesini Bakanlık yetkililerine verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber