İki kızı taciz eden öğretmene kınama cezası

Samsun'da iki kızı taciz eden öğretmen kınama cezası aldı. Olayın üstünün örtüldüğünü iddia eden baba ise öğretmeni dövünce 6 ay hapse çarptırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2014 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İki kızı taciz eden öğretmene kınama cezası

Önder Yılmaz

TBMM Dilekçe Komisyonu'ndan Samsun Bafra'dan şikayet başvurusu yapan baba İ.G., iki kızının gittiği ilköğretim okulunda görev yapan öğretmen tarafından öğretmenevine götürülerek cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Öğretmenevi müdürünün de bu olayların içinde olduğunu ve göz yumduğunu savunan baba İ.G. başvurusunda, "İlk önce MEB'ye şikayet ettim ancak küçük yerlerdeki insanların birbirlerini tanımaları ve samimi ilişkileri dolayısıyla inceleme yapan müfettişler şahışların ifadelerini eksik ve yanlış bir şekilde düzenleyerek öğretmevi müdürünü ve tacizde bulunan öğretmeni aklamaya ya da soruşturmayı kapatmaya çalışmaktadır" dedi.

Hangi baba içine atar?

İki kız çocuğu babası olarak çaresiz olduğunu dile getiren baba İ.G., duygu ve sitem dolu başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Bir baba olarak bu soruşturmayı yürüten devletin ilgili organlarına sormak isterim; acaba hangi bir öz baba, öz be öz kızlarına cinsel tacizde ve saldırıda bulunanlara karşı benim gösterdiğim sabrı gösterebilir. Acaba hangi baba yaşananları içine atar? Devletin üst organlarına sesleniyorum ne olur, delil ve belgeleri yeniden inceleyerek suçluların cezalandırılmasını sağlayın."

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı, çaresiz babanın başvurusunu işleme alarak durumu Milli eğitim Bakanlığı ve savcılığa sordu. Bakanlık, komisyona gönderdiği yazıda taciz olayına karıştığı iddia edilen Samsun Bafra İlköğretim Okulu öğretmeni A.A. ve diğer ilgililer hakkında idari ve disiplin yönünden teklif getirildiğini belirtti. Müfettiş raporu doğrultusunda öğretmen A.A.'ya sadece kınama cezası verildiği, öğretmenevi müdürünün de görevden alınarak bir ilköğretim okuluna öğretmen olarak atandığı belirlendi.

Cezası ertelendi

Savcılık soruşturmasında taciz olayına şahit olanların şahitlik yapmaktan vazgeçmeleri üzerine adli yargılamadan takipsizlik kararı çıktı. Durumu içine sindiremeyen baba İ.G., öğretmen A.A.'yı sokak ortasında evire çevire döverek hastanelik etti. Kızlarının hakkını arayan baba İ.G., bu kez kendisi yargılandı ve 6 ay ceza aldı. İ.G.'nin cezasını erteledi.

'Herkes sustu be'

İ.G., Milliyet'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Olayı soruşturmak üzere müfettiş geldi. Adamı meğer yemeğe götürmüşler, orada her şey bitti. Tacizciye kınama cezası çıktı ve olaya göz yuman öğretmenevi müdürü de yine bir ilkokulda öğretmen yapıldı. Olacak şey mi? Herkes sustu be. Şahitlik yapacağız diyenler işlerinden olacağı tehdidiyle şahitlikten vazgeçtiler. Takipsizlik kararı verildi. Adam evini taşıdı bulunduğu mahalleden. Çünkü suçlu ama kimse dinlemedi. Ben de sokak ortasında dövüp hastanelik ettim. Kızlarımın hakkını aradım ortaya bu tablo çıktı ama peşini bırakmayacağım, idam cezasıyla yargılasalar bile bırakmayacağım, susmayacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber