İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mektupla hakarete 'haksız tahrik' cezası

Resmi nikahlı eşinin sevgilisinin evine giderek tehdit ve hakaret içerikli mektup yazıp kapının altından atan kadına 740 lira adli para cezası verildi. Verilen ceza, ertelendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ekim 2014 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mektupla hakarete 'haksız tahrik' cezası

TEHDİT VE HAKARET SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Ümraniye'de 4 yıl önce gerçekleşen olayda N.P adlı kadın( 41) boşanma davaları devam eden eşinin sevgilisi olan B.S'ye(30) 2 sayfalık tehdit ve hakaret içerikli mektup yazdı. Yazdığı mektubu B.S'nin evinin kapısının altından atan N.P hakkında B.S şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında suça konu mektup adli emanete alınırken, 9 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"YUVAMI KURTARMAYA ÇALIŞIYORDUM"

Dava kapsamında hakim karşısına çıkan 2 çocuk annesi ve süreç içerisinde eşinden boşanan N.P, suça konu mektubu kendisinin yazdığını belirterek, "Ben eski eşim olan A.S ile evliyken, B.S adlı kadın eşimle ilişki yaşıyordu. Evliyken bu mektubu yazdım. Yuvamı kurtarmaya çalışıyordum" dedi.

ESKİ EŞ DURUŞMADA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Müşteki B.S ise, "A.S ile ilk tanıştığımızda bana evli olduğunu söylemedi. Boşanma davasından 1 yıl önce de ayrı yaşamaya başlamışlar. Evli olduğunu öğrenince peşimi bırakmasını istedim, boşanma davası açınca görüşmeye başladık. Boşandılar, biz evlendik. Sanıktan şikayetçiyim. Sanığın eski, müştekinin yeni eşi olan A.S(39) de duruşmada tanık olarak dinlendi. Olaydan 1 ay sonra B.S ile evlendiklerini ifade eden A.S, eski eşinin telefonla da tehdit mesajları attığını belirtti.

"SUÇ, HAKSIZ BİR FİİLE TEPKİ OLARAK İŞLENDİ"

Davayı 4 yıl sonra karara bağlayan mahkeme, tehdit suçunun unsurlarının oluşmadığını suça konu mektupta müştekinin şeref ve saygınlığına saldırıldığını belirtti. Müşteki B.S'nin olay zamanı sanık N.P'nin resmi nikahlı eşi ile yaşamasını sanık yönünden 'haksız tahrik' olarak nitelendiren mahkeme, suçun haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini kaydetti.

740 LİRA ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, tutuksuz sanık N.P'yi 'Hakaret' suçundan 740 lira adli para cezasına mahkum etti. Sanığın yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getiren mahkeme, cezayı erteledi.

Arzu KAYA İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber