İtfaiye yolsuzluğundan savcı çıktı iddiası

Usulsüz rapor almakla suçlanan otel işletmecisi, raporu otelin mülk sahibi İstanbul Savcısı Süleyman Ersöz'ün ayarladığını açıkladı. Savcı Ersöz'ün oteli HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer'le evliyken aldığı belirlendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ekim 2014 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İtfaiye yolsuzluğundan savcı çıktı iddiası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve 13 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine neden olan İstanbul İtfaiyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasına bir savcı da takıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Ersöz'ün Kumkapı'da oteli olduğu, otele yangın ruhsatı almak için nüfuzunu kullandığı iddia edildi.


OTEL SAVCI ERSÖZ'ÜN

Otel ile ilgili gerçekler otelin usulsüz yangın ruhsatı alması ve bu durumun itfaiyedeki usulsüzlük soruşturmasına konu olması ile ortaya çıktı. Oteli bir süre işleten Melehat Akkoç, 22 Eylül 2014 günü emniyette alınan ifadesinde Muhsine Hatun Mahallesi Çiftegelinler Caddesi No: 11 adresinde faaliyet gösteren "Amber Suit" adı altında otel işlettiklerini, bu otelin mülk sahibi olan eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Ersöz tarafından içi boş ve tadilatlı olarak kendilerine teslim edildiğini söyledi.

'FAZLA KAZANDINIZ'

Ortağı Nilgün Öztürkmen ile birlikte otelin içinde tadilat yaptırdıklarını ve kullanılabilir hale getirdiklerini kaydeden Akkoç, oteli sadece 14 ay işletebildiklerini ifade etti. İşlerin iyi gitmesi üzerine bir yıl sonra mülk sahibi Süleyman Ersöz'ün "Fazla para kazanmaya başladınız, artık burayı bana devredin" diyerek oteli geri aldığını öne süren Akkoç, otele yangın ruhsatı alınması konusuyla bizzat Savcı Süleyman Ersöz'ün ilgilendiğini kaydetti. "Mülk sahibi raporla kendisinin ilgilenebileceğini söyleyince biz de ona bıraktık" diyen Akkoç, savcı beyin İtfaiye Daire Başkanlığı ile irtibat kurduğunu bunun üzerine İtfaiye'den telefonla arandıklarını randevu verilmesi üzerine görüşmeye gittiklerini kaydetti.


HSYK'YA GÖNDERİLECEK

İstanbul Savcılığı otelin Savcı Süleyman Ersöz tarafından boşandığı eşi HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer tarafından evli oldukları dönemde alındığını belirledi. "Amber Suit Otel" ile ilgili bilgileri toplayan soruşturma savcısı Mesut Erdinç Bayhan, hakim-savcılarla ilgili soruşturmalar HSYK tarafından yapılabildiği için delilleri rapor halinde HSYK'ya gönderecek. Bu arada "Amber Suit" isimli otelin Melehat Akkoç ve Nilgün Öztürkmen'den 2013'te alındıktan sonra isminin değiştirildiği ve "Elfida" adı ile işletilmeye devam ettiği anlaşıldı. "Elfida" isimli şirketin yetkilisinin, Mehmet Ersöz isimli şahıs olması dikkat çekti.

YANGIN RUHSATI İÇİN NÜFUZUNU KULLANDI' İDDİASI

Kumkapı'daki "Amber Suit" isimli otelin mülk sahibi olan Savcı Süleyman Ersöz'ün, otele yangın ruhsatı almak için nüfuzunu kullandığı öne sürüldü. Savcı Ersöz'ün oteli aldığı dönemde HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer'le evli olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber