Dikkat! Spamcıların yeni yönteminden korunun

Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPAMCILAR FİLTRELERİ İŞTE BÖYLE AŞIYOR

Çöp posta veya kısaca ?spam? olarak bilinen istek dışı alınan e-postalar, artık e-posta filtrelerinden sıyrılmak için yeni bir yöntem uygulamaya koydu...

Çöp posta veya kısaca ?spam? olarak bilinen istek dışı alınan e-postalar, artık e-posta filtrelerinden sıyrılmak için mesajları metin kullanımının aksine resimler aracılığıyla yayıyorlar. Filtreleri atlatan bu yöntem, resim dosyalarının büyüklüğü nedeniyle bağlantılarda yükleme de yapıyor. Bu yöntemi kullanan spam'cilerin sayısı giderek artıyor.

İstenmeyen e-postalar özellikle aktif bir şekilde e-posta kullanan kullanıcıların en büyük baş ağrısı olarak biliniyor. Her geçen gün biraz daha gelişen spam filtreleri bu tür e-postaların kullanıcılara ulaşmasını engelliyor. Fakat filtreler geliştikçe, spam'cilerin taktikleri de gelişiyor. Araştırmalar metin yerine resim kullanan spam e-postaların sayısında artış olduğunu gösteriyor.

Filtreler, resimli spam'leri de bir takım matematiksel işlemlerle tanıyabiliyor. Örneğin bir resimli spam'i renk ve boyut gibi özellikleri sayesinde tanımak mümkün oluyor. Fakat spam'ciler yeni araçlar sayesinde resimli spam'lerin özellikleri üzerinde oynayarak her bir e-postanın farklı olmasını sağlayabiliyorlar. Bu da filtrelerin spam'leri ayırt etmesinde güçlüklere neden oluyor.

Resimli spam'lerin Nisan ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdiği bildiriliyor. Son artışla beraber resimli spam'ler, dünya çapındaki tüm spam postalarının yüzde 15'ini kapsıyor. Bu oran yıl başında yüzde 1 düzeyindeydi.

Resimli spam'ler ayrıca İnternet bağlantıları üzerinde yüklenme de yaratıyor. Her bir resimli spam'in, metin tabanlı spam'lere nazaran yaklaşık 7.5 kat daha büyük olması, zaman kaybının yanı sıra spam'lerin yarattığı ekonomik zararı da artırıyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber