TRT Genel Müdürlüğü için adaylık süreci yeniden başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT genel müdürü seçimi için adaylık sürecinin yeniden başlatılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TRT Genel Müdürlüğü'ne Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atanmasına ilişkin kararnameyi iki kez iade etmesinin ardından, TRT Genel Müdürlüğü için isimleri Şahin ile beraber Başbakanlık'a bildirilen Muhsin Mete ve Kemal Madenoğlu'nun adaylıktan çekildiği kaydedildi.

Bunun üzerine, Başbakanlık'tan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) iletilen yazıyla, TRT'ye genel müdür ataması için sürecin yeniden başlatılması istendi.

Üst Kurul'un, yapacağı ilk toplantıda genel müdür adaylığı için sürecin yeniden başlatılması ve başvuru tarihi konularını ele alması bekleniyor.

RTÜK tarafından 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun amir hükümleri gereğince boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü için adaylık başvurularının başlatılmasının kararlaştırılmasının ardından, bu husus Resmi Gazetede yayınlanarak duyurulacak.

Buna göre, TRT Genel Müdürlüğü için aday olmak isteyenlerden, 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 13. maddesinde belirtilen şartları taşıyanlar için başvuru süresi belirlenecek.

Belirtilen şartları taşıyan adayların, başvuru dilekçesi, özgeçmişi (temayüz ettiği branşı belirterek), noter tasdikli nüfus cüzdanı örneği ve tahsil belgesi, adli sicil belgesi ve son 3 yıl içinde herhangi bir siyasi partiye üye veya herhangi bir siyasi partiden aday olmadıklarına dair yazılı beyanları ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Bilkent Plaza B-2 Blok Bilkent/ ANKARA adresine süresi içinde posta ile veya şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber