Ölümlü kazada sürücüye 36 bin lira ceza!

Kamyon sürücüsü Bekir Aluçlu, 8 yıl önce Sultançiftliği'nde yaptığı kazada, 10 yaşındaki Volkan Beyhan'ın ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 36 bin 500 lira adli para cezasına çevrildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ölümlü kazada sürücüye 36 bin lira ceza!

Sultançiftliği'nde, 8 yıl önce hafriyat kamyonuyla geri manevra yaptığı sırada 10 yaşındaki Volkan Beyhan'ın ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Bekir Aluçlu, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 36 bin 500 lira adli para cezasına çevrildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Bekir Aluçlu ile müşteki Deniz Tiktaş ve maktul Volkan Beyhan'ın babası İbrahim Beyhan katıldı.

Duruşmada ifade veren müşteki Deniz Tiktaş, olay günü, Volkan'ın da aralarında bulunduğu 5 arkadaşıyla oyun oynadıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"Biz kamyonun 5 metre arkasında bulunuyorduk. Kamyon o sırada duruyordu. Ölen arkadaşımla CD bakıyorduk. Kamyonun nasıl çalışıp da geldiğini anlayamadık. Bir anda kamyon üzerimize geldi. Beni bir arkadaşım çekti ama Volkan tekerin altında kaldı. Kamyon geri geri gelerek, Volkan'ın ayaklarını ezdi. Arkadaşlarım hemen sürücüye bağırdı. Ancak söylediklerine göre, kamyonun sürücü kabininden bir gürültü çıkıyormuş. Duymadı mı ne olduysa tekrar kamyon öne gidip geri gelerek Volkan'ı ezmek suretiyle orada ölümüne sebebiyet verdi. Ben de yaralandım. Sanıktan şikayetçiyim."

Sanık Bekir Aluçlu, kullandığı araçta geri vitese takıldığında otomatik çalan bir siren bulunduğunu söyledi. Bu kazada da sirenin çaldığını belirten Aluçlu, "Olay tarihinde araç kullanırken müzik dinlemedim. Olay nedeniyle kamyon sürücülüğünü bıraktım. Hastalandım ve tedavi gördüm. Eşim evimizin geçimine yardım ediyor. İki çocuğum var" diye konuştu.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Bekir Aluçlu'nun "taksirle öldürmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çeviren mahkeme heyeti, sanık Aluçlu'nun bir yıl süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

- "Günlüğü 20 lira"

Adliyenin önünde karara ilişkin açıklama yapan Volkan Beyhan'ın babası İbrahim Beyhan, bu kararın insanlığa sığmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"5 yıllık hapis cezası günlüğü 20 liradan 36 bin 500 lira para cezasına çevrilmiş. Hepimiz şoförüz. O zaman cebinde 36 bin lirası olan biri girsin İstiklal Caddesi'ne 10 kişiye öldürsün. Parayı versin kurtulsun. Var mı böyle bir adalet? İşte üstünlerin hukukuyla adalet olursa böyle olur. Katillerin hepsi evinde yatarken, biz 8 sene boyunca gecemizi gündüzümüzü bilmedik, hasta olduk, psikolojik tedavi gördük. Karara itiraz edeceğiz."

- İddianameden

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2 Aralık 2006'da Sultançiftliği'nde sanık Bekir Aluçlu'nun idaresindeki vasıta ile seyrederken Volkan Beyhan ve Deniz Tiktaş'a çarptığı anlatıldı.

Sanık Aluçlu'nun olayda Beyhan'ın ölümüne, Tiktaş'ın ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiği kaydedilen iddianamede, sanığın "taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Gaziosmanpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada, sanık Bekir Aluçlu 1 yıl 8 ay hapis cezası çarptırıldı. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması, duruşmalardaki iyi halini ve pişmanlığını göz önüne alarak, cezasını erteledi.

Temyiz istemini görüşen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, asli kusurlu olan sanık hakkında adalet ve hakkaniyette bağdaşmayacak şekilde asgari hadden ceza tayin edildiğine ve olayda yaralanan Deniz Tiktaş'ın ifadesinin alınmadığına dikkati çekerek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Davayı yeniden görüşen yerel mahkeme, Deniz Tiktaş'ın ifadesini aldığı ve müştekinin şikayetçi olduğunu belirterek, yargılama yetkisinin üst dereceli ağır ceza mahkemesi olduğuna karar vererek, dosyayı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber