Akademik uzmanlardan zam tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve dün akşam Meclis'e gönderilen akademisyenlerin maaşlarındaki iyileştirmeyi öngören yasa tasarısında akademik uzmanların yer almaması hayal kırıklığı yarattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akademik uzmanlardan zam tepkisi

Uzmanların tasarının dışında tutulmasına tepki gösteren akademisyenler sosyal medayda başlattıkları kampanya ile hatanın düzeltilmesini istedi.

Akademisyenlerin yaklaşık 14 yıldır beklediği maaş zammını içeren yasa tasarısı dün akşam saatlerinde Meclis'e ulaştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı'nda yaptığı açıklamada tüm akademisyenlere çeşitli oranlarda zam yapılacağını ifade etmişti. Ancak hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu'nca imzalandıktan sonra TBMM'ye gönderilen yasa tasarısında sayıları yaklaşık 3 bin 500'ü bulan akademik uzman, eğitim öğretim planlamacısı ve çeviriciler yer almadı.

SADECE UZMANLAR DEĞİL TÜM AKADEMİSYENLER TEPKİ GÖSTERDİ

Tasarının Meclis'e sevk edilmesinin ardından öncelikle akademisyenlerin bilgi paylaşımında bulunduğu forum siteleri hareketlendi. Forum sitelerinde yapılan yorumlarda 'zam alacak olan akademisyenler' dışında kalan uzman, eğitim ve öğretim planlamacıları tepki gösterdi.

Kısa bir süre içinde özellikle Twitter üzerinden kampanya başlatan akademisyenler '#akademikuzmanazam' hashtag'i altında binlerce mesaj yolladı. Mesajlarına Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta olmak üzere hükümet yetkililerini ve siyasi parti temsilcilerini de ekleyen akademisyenler, tasarının Meclis'te düzeltilerek tüm akademisyenleri kapsar hale getirilmesini talep etti.

"SENDİKALAR HAREKETE GEÇTİ"

Tasarının ortaya çıkması ve akademisyenlerin tepkilerinin ardından sendikalar da harekete geçti. Sosyal medya üzerinden konudan haberdar olan Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve ve Türkiye Kamu-Sen yanlışlığın düzeltilmesi için harekete geçti.

ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, attığı tweetlerle kampanyaya destek verdi. Özkoçak taraflarla bugün yapacağı görüşmelerde konuyu gündeme getireceğini ifade etti.

İŞTE ATILAN TWEETLERDEN BAZILARI

Murat Köse: Bir akademik uzman olarak artık zam alamayacak olmanın değil dışlanmış olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum

Tolga Özençel: Uzman hocalarımızın hakkını alacağından şüphem yok.

Ahmet Bağrıaçık:Uzmanın zam dışı tutulması teknik hatadır ve meclisteki görüşmeler sırasında verilecek önergeyle düzeltilebilir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber