Türkiye IŞID'e giden 1000 Avrupalıyı yakalayıp sınır dışı etti

IŞİD ve El Nusra gibi radikal terör örgütlerine katılımı engellemek isteyen Türkiye, bu yılın başında kurduğu 'Risk Analiz Merkezi'yle Suriye'ye geçmek isteyen çok sayıda 'Avrupalı savaşçı' tespit etti.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye IŞID'e giden 1000 Avrupalıyı yakalayıp sınır dışı etti

Bunlardan 1000'i sınır dışı edilirken 81 ülkeden 6 bin 620 kişiye de Türkiye'ye giriş yasağı kondu. Suriye'den Türkiye'ye gelen birçok 'Avrupalı savaşçı'da mühimmat ele geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birçok kez dile getirilen IŞİD, El Nusra gibi radikal terör örgütlerine Avrupa'dan katibini gözler önüne seren 'Avru palı savaşçılar' raporuna ulaştı. Türkiye'nin IŞİD'e destek ver-diği yönündeki iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Güvenlik Konseyi özel Oturumu'nda 'Risk Anaüz Merkezleri' tarafından hazırlanan 'Avrupalı savaşçılar' dosyasıyla cevap verdiği öğrenildi. Raporda binlerce Avrupadan Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiği, dünya liderlerinin önüne kondu. Erdoğan IŞİD'e katılım konusunda asıl sorunun Avrupa ülkeler olduğuna dikkat çekmişti.

6 BİN 620 AVRUPALIYA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI

Edinilen bilgilere göre Erdo-ğan'ın dile getirdiği 'Avrupak savaşçılar' için Türkiye bu yıkn başında 'Risk Analiz Merkezi' kurdu. Bu merkez Suriye sınırından geçmek için ülkemize giriş yapan binlerce Avrupalıyı belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2014'te: havalimanlarında oluşturulan 'Risk Analiz Grupları', İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlükleri koordinasyonunda çalışan sivil ekiplerden oluşturuldu. Ekipler, şüphelendikleri binlerce kişiyi kontrol etti. Bu çalışmalarda Türkiye, terör örgütleriyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen ve yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan Avrupalı 1000 kişiyi sınır dışı etti. Suriye ve Irak'taki radikal gruplara katılması muhtemel, 81 ülkeden 6 bin 620 kişiyeyse Türkiye'ye giriş yasağı kondu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber