İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okul önünde bekleyen 27 kişiye 180'er lira ceza!

- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okul önünde bekleyen 27 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince 180'er lira para cezası uygulandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2014 13:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Okul önünde bekleyen 27 kişiye 180'er lira ceza!

Ereğli ilçesinde son 10 günde yapılan denetimlerde, okul önünde bekleyen 27 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince para cezası uygulandı.

Ereğli Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen "Güvenli Eğitim Projesi"ne kapsamında okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve yöneticilerine yönelik Atatürk Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, burada yaptığı konuşmada, okul ve çevresinde denetimler gerçekleştirildiğini söyledi.

Polis sorumluluk bölgesinde 2 anaokulu, 25 ilköğretim, 17 ortaokul ve 21 lisede 24 bin 270 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirten Özgen, suç istatistiklerini çıkardıklarını, olay sayısının fazla olduğu okullara en kıdemli amirleri görevlendirdiklerini dile getirdi.

Özgen, projenin meyvelerini almaya başladıklarını, her okulda bir irtibat görevlisinin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Okul müdürlükleriyle belirli aralıklarla görüşmeler gerçekleştirilip olan veya olabilecek tehlikelere karşı fikir alışverişinde bulunuluyor. Okulların çevresinde suç potansiyeli olan, uyuşturucu madde satmak isteyen, kötü alışkanlıklar kazandıran iş yeri ve şahıslar ile yasa dışı siyasi amaç taşıyan oluşumlarla mücadele etmek istiyoruz. Oluşturduğumuz komisyonca 30 Eylül-10 Ekim tarihlerinde okul çevrelerinde yapılan asayiş denetiminde 87 öğrencinin ders saatinde dışarıda olduğu tespit edildi. Yine okul çevresinde bekleyen 27 kişi hakkında da idari işlem gerçekleştirdik. Bu kişilere Kabahatler Kanunu'na göre 180'er lira para cezası kestik."

Özgen, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı, önerilerini dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber