Yakılan okulların yerine daha iyisi inşaa edilecek

Okul yakan PKK'ya inat 40 bin öğretmenin 29 bini olayların çıktığı bölgelere atandı. MEB, yakılan 234 okul için de bütçeden 40 milyon lira kaynak ayırdı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Ekim 2014 08:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yakılan okulların yerine daha iyisi inşaa edilecek

Kobani'deki IŞİD-YPG çatışmasını bahane ederek özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki okulları yakıp yıkanlara inat Milli Eğitim Bakanlığı'nın bölgeye pozitif ayrımcılıktan vazgeçmediği ortaya çıktı. Son dönemde yaptığı şiddet eylemleriyle bölge halkının eğitimsiz kalmasını istediğini bir kez daha ispatlayan PKK'nın bu tavrına karşılık Bakanlığın eylül ayında yapılan 40 bin öğretmen atamasının yüzde 75'ini Doğu ve Güneydoğu Anadolu'na yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda son yapılan 40 bin öğretmen atamasının 29 bin 84'ü bu bölgelerdeki 23 ile gerçekleştirildi.

Bölge halkının öğretmen eksikliği sebebiyle eğitimsiz kalmaması için bölgeye yoğun öğretmen atamalarının devam edeceğini bildiren Bakanlık, atamaların yeterli olmadığı durumlarda ücretli öğretmenlik formülünü devreye sokacaklarını kaydettiler.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya ataması yapılan öğretmenlerin 1-2 yıl görev yaptıktan sonra Batı'ya tayin istemeleri nedeniyle yaşanan sıkıntının da önüne geçilecek. Bu kapsamda ataması yapılan öğretmen, atandığı yerden 4 yıl boyunca tayin isteyemeyecek.

Diğer taraftan son çıkan şiddet olaylarında bölgede 234 okula saldırı olduğunu, 25 okulun ise kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, toplam zararın 21 milyonu bulduğunu belirtti. Zarar gören okulların onarımı ve yenilerinin yapılabilmesi için harekete geçen Bakanlığın, bölge için bütçeden 40 milyon lira kaynak ayırdığı öğrenildi.

Gökhan KAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber