130 vergi müfettiş yardımcısı daha elendi

Vergi Denetim Kurulu, yeterlik sınavına giren 130 yardımcıyı yetersiz buldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
130 vergi müfettiş yardımcısı daha elendi

Aşağıdaki içerik, "Haber Gönder" servisine gelen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Vergi müfettişliği mesleği son yılların en gözde mesleklerinden birisi...

Alım sayısı çok yüksek olduğu için, İİBF ve SBF mezunları yoğun olarak talepte bulunuyor.

Ancak, 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-29. maddesi hükmü gereğince yeterlik sınavından başarısız olanlar direkt olarak memur yapılmaktadır. Oysaki bir çok kurumda bu konuda ikinci bir hak verilmektedir. Ki Maliye Bakanlığı dahi daha önce çıkardığı bir kanunla, 2009 yılından önceki yeterlik sınavından elenenlere bir defaya mahsus olmak üzere yeni bir sınav hakkı verildiği bilinmektedir.

Son olarak, Haziran ayında sınava giren 650 müfettiş yardımcısının 130'u elenmiştir. Daha önce de, 3 adet yeterlik sınavında, 95 vergi müfettiş yardımcısı yeterlik sınavında başarılı olmadığı için, memur kadrolarına atanmıştı.

Kariyerlerini, Vergi Denetim Kurulunda çalışmaktan yana kullananların bu derece kolay bir şekilde memur yapılması uygun değildir.

Yardımcılarına 2. hak veren kurumlar

Devlet Personel Başkanlığı: Madde 35 - (1) Verilen ek süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, ikinci yeterlik sınavında da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar ile süresi içinde yabancı dil yeterliliği şartını yerine getirmeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybederler ve Başkanlıkta durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı(Denetim): Madde 33- (4) Yeterlik sınavında başarılı olamayanlara bir yıl içinde bir defaya mahsus olmak üzere ikinci kez sınav hakkı verilir. Bu kişiler kıdem sıralamasında dönemlerinin sonuna başarı sırasına göre yerleştirilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı(Denetim): Madde 28 - (1) Yeterlik sınavında başarılı olamayanlar ile sınava girmeye hak kazandıkları halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, 26 ncı maddeye göre yapılan sınavın sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren en geç bir yıl içinde Bakanlıkça belirlenecek tarihte ikinci kez sınav yapılır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü : (3) Verilen ilave süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, ikinci yeterlik sınavında da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar ile süresi içinde yabancı dil yeterliliği şartını yerine getirmeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybederler ve durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar.

Sağlık Bakanlığı (Denetim): (4) Yeterlik sınavında başarılı olamayanlar veya sınava girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, bir yıl içinde ikinci kez sınav hakkı verilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Denetim): (3) Yeterlik sınavında başarı gösteremeyen müfettiş yardımcılarına, yeterlik sınavından itibaren bir yıllık süre içerisinde ikinci bir sınav hakkı verilir.

Çalışma Bakanlığı (Uzmanlık): Madde 26 - (1) Verilen ilave süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri kabul edilmeyenler, ikinci yeterlik sınavında başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar ile süresi içinde yabancı dil yeterliliği şartını yerine getiremeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybederler ve Bakanlıkta durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar.

Yükseköğretim Kurulu (Uzmanlık): (4) Yeterlik sınavında başarılı olamayanlar veya sınava girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, bir yıl içinde ikinci kez sınav hakkı verilir. İkinci sınavda da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar hakkında 25 inci madde hükmü uygulanır.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği (Uzmanlık): Madde 24 - (1) Verilen ek süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, ikinci yeterlik sınavında da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar ile süresi içinde yabancı dil yeterliliği şartını yerine getirmeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybederler ve Genel Sekreterlikte durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar.

Mali Hizmetler Uzmanlığı: Madde 21 - (1) Uzman yardımcılarından; a) Verilen ilave süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, b) İkinci yeterlik sınavında da başarı gösteremeyen veya ikinci sınav hakkını kullanmayanlar, c) Yeterlik sınavından itibaren en geç iki yıl içinde yabancı dil yeterliği şartını yerine getirmeyenler, idarelerinde durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara veya pozisyonlara atanırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber