İtfaiyeci saltanatı

Çalışma ruhsatı almak isteyen AVM ve iş yerlerine rüşvet karşılığında usulsüz belge düzenlenmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan itfaiye personeli S.Y'nin 2,5 milyon TL'lik villada oturduğu ortaya çıktı. Savcı Bayhan'ın tespitlerine göre şüphelilerden S.Y'nin emlak kralı olmanın yanında son model Porsche otomobile de sahip olduğu belirlendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ekim 2014 09:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İtfaiyeci saltanatı

MUSTAFA SAİT ÖZKAN

Çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine rüşvet karşılığında usulsüz belge düzenlenmesine ilişkin operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 13 kişi tutuklandığı 11 kişinin ise adli kontrolle serbest bırakıldığı soruşturma ise genişletilerek devam ediyor. Savcı Mesut Erdinç Bayhan'ın tespitlerine göre şüphelilerden S.Y'nin biri Hakim ve Savcıların oturduğu Misstanbul konutlarında biri de 2.5 Milyon TL değerinde Başakşehir'deki Mavera Saraylarında olmak üzere toplam üç lüks konutunun olduğu belirlendi. Aldığı rüşvetlerle emlak kralı olan itfaiyeci S.Y'nin ayrıca son model bir Porsche ile Passat marka araca da sahip olduğu öğrenildi.

3 YIL DİNLEMELERİNE RAĞMEN SUÇA İZİN VERDİLER

Soruşturma Haziran 2013'te bitmesine rağmen paralel savcılar operasyonu 7 ay gibi uzun bir süre bekleterek hükümeti düşürmek için planlanan 17 ve 25 Aralık darbe soruşturmaları ile beraber yürütmeye çalışmıştı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin 3 yıl gibi uzun bir süre dinlenmesine rağmen operasyon yapılmayarak suç eylemlerine göz yumulduğu tespit edildi.

POLİSLER İTFAİYEYİ DE SİLMİŞTİ

Ancak diğer soruşturmalarda olduğu gibi itfaiye soruşturmasında da paralel polisler soruşturmadaki önemli evrakların tamamını sildiği için soruşturma verileri adli emanetten alınarak tekrardan soruşturma dosyası tamamlandı. Savcı Bayhan'ın talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 24'ü itfaiye görevlisi 4'ü ise iş yeri sahibini gözaltına alındı. Savcı Bayhan şüphelilerin 227 suç eylemine bulaştığını tespit etti. Şüphelilerin sahte belge düzenleyerek ve rüşvetle yaptığı tespit edilen eylem sayısı ise 164.

164 EYLEM TESPİT EDİLDİ VE BELGELENDİ

Soruşturmada İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Teknik Büro ve Zabıta Amirliği'nde çalışan bazı görevlilerin rüşvet ve irtikap eylemlerini yangın raporu alınmasında iş takipçiliği yapan şahıslar ile ortak menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket ettikleri belirlendi. Sahte belge düzenleyerek birçok işyerine ruhsat verilmesini sağlayan şüphelilerden iş takibi yapan D. yangının sahibi S.Y'nin tespit edilen eylemleri karşılığında yüklü miktarda rüşvet aldığı ve bu eylemlerine ait teknik takip görüntülerinin dosyada yer aldı.

Garajı lüks oto dolu

Rüşvetten tutuklanan itfaiyeci S.Y.'nin garajında Porsche dahil lüks otomobiller bulunduğu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber