Ziraat Bankasının satışından vazgeçildi, Halk Bankası esnafa satılacak

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 25 Haziran tarihinde Antalya'da yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, kamu bankalarından Halk Bankası'nın esnafa satışına, diğer kamu bankası Ziraat Bankası'nın ise özelleştirme kapsamından çıkartılıp güçlendirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Toplantıya Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener katılırken, bankacı kimliği ile bilinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, borsacı olarak tanınan İstanbul Milletvekili Muharrem Karslı ve Giresun milletvekili ile KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli de katıldı.

Toplantıda Nurettin Canikli, kamu bankalarının özelleştirilmemesini, sıcak para akışı ve ekonomiye yansımaları açısından sonuçlarının mahzurlu bulduğunu belirttiği, Hollanda'da önemli bir bankanın uzun yıllar genel müdürlüğünü yapan Şaban Dişli ve borsacı kimliği ile bilinen Muharrem Karslı'nın da kamu bankalarının özelleştirilmemesi yönünde görüş bildirdikleri belirtildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da, ?Özelleştirmeden sorumlu biri olarak ben özelleştirmeden yanayım? görüşünü dile getirdiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Şener ve Devlet Bakanı Babacan'ın da özelleştirmeden yana görüş bildirdikleri öğrenildi. Toplantı sonucunda ise ağırlık olarak Ziraat Bankası'nın güçlendirilmesi, Halk Bankası'nın ise, uluslararası piyasaya değil, esnafa satılması ile özelleştirilmesine karar verildiği öğrenildi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber