Kadın memur doğuruyor, erkek memur parayı alıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Ekim 2014 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın memur doğuruyor, erkek memur parayı alıyor

Anayasada kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasına rağmen 657 sayılı Kanunda bu durumun pek yansımadığı görülmektedir. Bunlardan birisi de aile yardımı ile doğum yardımıdır.

657 sayılı Kanunun Aile yardımı ödeneğinin ödeme usulü başlıklı 203 üncü maddesinde; Aile yardımı ödeneğinin Devlet memurlarına her ay aylıklariyle birlikte ödeneceği, karı ve kocanın her ikisinin de memur olması halinde ise bu ödeneğin yalnız kocaya verileceği ifade edilmiştir.

Yine 657 sayılı Kanunun Doğum yardımı ödeneği başlıklı 207 nci maddesinde; Devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verileceği ana ve babanın her ikisinin de Devlet memuru olması halinde bu ödeneğin yalnız babaya verileceği ifade ediliyor. Görüleceği üzere, çocuğu kadın memur doğurmasına rağmen parayı erkek memur alıyor.

Ek gösterge, bölge müdüründen bölge müdürüne değişir mi?

Bir okuyucumuz; 'Bölge Müdürlerinin ek gösterge adaletsizliği hala devam etmekte. Biliyorsunuz iş yükü ve atama prosedürleri itibariyle bölge müdürlerinden sonra gelen daire başkanlarına geçen sene 3600 ek gösterge hakkı verildi. Bu nasıl bir adalettir şaşırıyoruz. Zaten daha önceleri de bazı kurum il ve bölge müdürleri teşkilat kanunları içinden çıkarttılar. 1994 yılında yani 20 yıl önce Demirel döneminde çıkartılan cetvele göre bir okul müdürü ile aynı tutulan bölge müdürleri emirleri altındaki mühendisin 3600 ek göstergesini hala alamıyorlar.' E. ŞEN

Yazının devamı için TIKLAYIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber