Aile Bakanlığı naklen denetçi alıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, naklen müfettiş alımına başvuru tarihini 31/12/2014 tarihine kadar uzattı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı naklen denetçi alıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliğinin, 14/09/2012 yılında yayımlanan, geçici 2. maddesi şu şekildedir:

"Geçici Madde 2 - (1) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde; Bakanlıklar ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında mesleğe yarışma sınavı ve 3 yıllık staj dönemini müteakiben yapılan yeterlilik sınavı sonucunda girerek, denetçi/müfettiş veya başdenetçi/başmüfettiş unvanını kazanmış olanlar arasından, bu Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirlenen öğrenim şartını taşımaları kaydıyla Başdenetçi ve denetçi kadrolarına "bir yıl içinde" naklen atama yapılabilir.

Yukarıdaki maddede altı çizilen ibare, 9/5/2014 tarihinde "31/12/2014 tarihine kadar" olarak değiştirilmiştir.

Buna göre, müfettiş/denetçi veya başmüfettiş/başdenetçi unvanını kazanmış olanlar, bu yılın sonuna kadar Aile Bakanlığına başvurarak naklen geçiş talebinde bulunabilirler.

Yönetmeliğin 17. maddesinin 1/b bendi ise şu şekildedir:

"b) (Değişik bent: 09.05.2014 - 28995 s. R.G. Yön./1. md.) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Psikoloji ve Sosyoloji ile Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarında en az dört yıl lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber