YÖK'ten, iki konuda açıklama bekleniyor

YÖK, bazı üniversitelerde kesilecek olan geliştirme ödeneği ile zammın uzmanlara verilmemesi konularında, açıklama yapmaktan çekiniyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten, iki konuda açıklama bekleniyor

Uzun süredir gündemde olan akademik zam, bazı konuları yeniden gündeme getirdi.

Bunlardan birisi geliştirme ödeneğinin bazı üniversitelerde kesilecek olmasıdır. 2005 öncesinde kurulan ve 31/12/2014 tarihi itibariyle 15. eğitim yılını tamamlayacak üniversitelerde geliştirme ödeneği kesilecektir. Detaylı bilgi tıklayınız.

YÖK, kesilecek olan geliştirme ödeneğiyle ilgili olarak bugüne kadar bir açıklama yapılmamıştır. Bu ödeneğin kesilmesi halinde, Anadolu'da yer alan bir çok üniversite bir anlamda zam alınmamış olacaktır. YÖK veya Maliye Bakanlığı, geliştirme ödeneğinin kesilecek olmasından dolayı bir açıklama yapmalıdır. Eğer, 15 yılını dolduran üniversitelerin gelişmelerini tamamladığı düşünülüyorsa, yetkili bir kişi veya kurumun bu durumu, ilgililerini ikna edecek şekilde bir açıklama yapması gerekmektedir.

İkinci konu ise akademik zammın neden 2914'e tabi uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı unvanlarında çalışanlara verilmediğidir. YÖK, geliştirme ödeneği konusunda olduğu gibi, geçen hafta boyunca sık sık dile getirilen bu konuda bir açıklama yapmaktan çekiniyor görüntüsü vermektedir. İlgili kurumların bu 3 unvanda çalışan personele neden zam verilmediği konusunda, ilgililerini ikna edecek şekilde bir açıklama yapmalıdır.

Öyle görünüyor ki YÖK ve konunun diğer muhatapları; görmezden gelerek, fazla ses çıkmayacağını düşünerek veya açıklama yaparak alevlendirmemek düşüncesiyle bu iki konuda açıklama yapmamaktadır. Ancak bu doğru değildir. Hiç bir kişi veya kurum, savunmasını yapamadığı/ yapamayacağı bir işlemi görmezden gelmemelidir. Eğer kesilecek geliştirme ödeneğinin veya verilmeyecek akademik zammın mantıklı ve toplumca kabul edilebilir bir açıklaması varsa, bu durum kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber