Çetinsaya'dan akademik uzmanlar için zam talebi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya "Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi" Tanıtım Toplantısında konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çetinsaya'dan akademik uzmanlar için zam talebi

Çetinsaya, YÖK Konferans Salonunda "Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmasına, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na toplantıya katılımı dolayısıyla teşekkür ederek başladı.

-"Akademik zamma" uzmanların da dahil edilmesi talebi

Çetinsaya, Türkiye'nin 140 bin öğretim elemanının bulunduğunu bildirdi.

Konuşmasında, akademisyenlere yapılan zamma da değinen Çetinsaya, şöyle konuştu:

"Tüm yükseköğretim camiası adına size en kalbi teşekkürlerimizi de sunmak isterim. Bizler uzun yıllar içinde mesleğimizin erozyona uğramaya başladığını görerek neredeyse ümitsizliğe kapılıyorduk. Ancak hükümetinizin ilk icraatlarından olarak akademik zammın gerçekleştirilmesi, akademisyenlerin özlük haklarının Türkiye'deki diğer muadilleriyle eşit hale getirilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir ve tekrar mesleğimize ve yükseköğretim sisteminin geleceğine umutla bakmamıza vesile olmuştur. Bu bakımdan sadece bu salondaki kişiler için değil, yaklaşık 120 bin kişilik yükseköğretim ailesi olarak size şükranlarımızı arz ediyoruz. "

45 bin öğretim elemanına ihtiyaç var

Çetinsaya, teşekkür konuşmasının ardından boynunda bir borç olduğunu, onu da belirtmesi gerektiğini belirterek, "Bütün bu yasa çalışmaları yapılırken yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir uzman grubumuz var. Onların unutulduğunu görüyoruz Meclis'e sunulun çalışmada. Bu konuda da direktiflerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu akademik arşiv toplantısında konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber