Cami ve Gençlik Haftası'na gençlerden destek

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki teması olan Cami ve Gençlik Haftası'na, Gençlik Merkezlerinde görevli gönüllü gençler büyük katkı sağladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cami ve Gençlik Haftası'na gençlerden destek

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki teması olan Cami ve Gençlik Haftası'na, Gençlik Merkezlerinde görevli gönüllü gençler büyük katkı sağladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde çeşitli faaliyet ve etkinliklerle geçirdiği Cami ve Gençlik Haftası programına, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Merkezleri de destek verdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki ana teması gençler oldu. 2011 yılında Cami ve Çocuk Buluşması, 2012 yılında Cami ve Engelliler, 2013 yılında ise Cami ve Kadın temasıyla gerçekleştirilen hafta, bu yıl Cami ve Gençlik temasını işledi.

Haftanın açılış programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, programa her türlü desteği sağladıklarını ve Bakanlık bünyesinde 81 ilde görev yapan gençlik liderlerinin de programda yer aldığını belirtti.

Programın ilk günü, "Nasıl bir cami, nasıl bir din görevlisi?" konulu çalıştayda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan gençlik liderleri, gençlerin camilere çekilmesi ve din görevlileri ile ilgili çalıştaya katkı sağladılar. Programın ikinci gününde ise Ankara'nın manevi ve tarihi açıdan önem taşıyan mekanları ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında Ankara Kalesi, Hacı Bayram-ı Veli Cami, Mehmet Akif Ersoy'un milli marşımıza kaleme aldığı Tacettin Dergahı ve Hamamönü Meydanı gezildi.

Ayrıca 81 ilde faaliyet gösteren 182 Gençlik Merkezi'nde görev yapan gönüllü gençler, camilerde lokum dağıtarak, hem ağızları tatlandırdı hem de dualara ortak oldu. Gençler, camilerin temizlik ve bakım işlerinde de gönüllü olarak çalıştı.

Çankaya Gençlik Merkezi, Ankara Kocatepe Camisi'nde düzenlenen fuar alanında stant açtı. Ziyaretçilere Bakanlık'ın projeleri, gençlik merkezlerinde yapılan etkinlikler, kurslar, eğitimler ve gençlik faaliyetleri anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber