Tümörün kaynağı yaşam tarzı

Amerikan Beyin Cerrahları Birliği'nce 'Yüzyılın Adamı' seçilen Prof. Dr. Gazi Yaşargil; "Yaşam tarzımıza bağlı hastalıklar olabilir. Beyin tümörlerinin arttığını düşünmüyoruz" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ekim 2014 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tümörün kaynağı yaşam tarzı

Ticari araçlarda ekim fırsatını kaçırmayın !

NÖROŞÜRİRJİ alanındaki çalışmalarıyla Amerikan Beyin Cerrahları Birliği tarafından 'Yüzyılın Adamı' seçilen 89 yaşındaki Türk Prof. Dr. Gazi Yaşargil, beyin tümörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşargil, tümörün ilerleyen teknoloji ve aletlerden kaynaklandığını düşünmediklerini belirtti. Yaşargil, "Bizim yaşam tarzımızdan hastalıklar olabiliyor, sigara, içki ve uyuşturucu bunların başında geliyor. Sigarayı bırakın, hiçbir faydası yok, alışkanlık yaratıyor" dedi. Beyin tümörlerinin arttığı yönündeki iddiaları değerlendiren Yaşargil, eskiden hastalıkları anlamanın çok zor olduğunu, günümüzde ise baş dönmesi, ağrı, hafıza bozukluğu gibi sebeplerle her geçen gün daha fazla hasta geldiğini söyledi.

Bir elmayla günümü geçirdiğim oldu

Araştırmalar sonucunda tümörlerin ortaya çıktığını kaydeden Gazi Yaşargil, "Bildiğimiz kadarıyla tümörlerin sayısı artmadı" dedi. Hiç tatil yapmadığını, tatil anlayışının da kongre için gittiği şehirlerde birkaç saatliğine müzeleri gezmekten ibaret olduğunu anlatan Gazi Yaşargil, "Ben her zaman iyi uyumuyorum. Et yemediğim de doğru değil, sebze de severim. Bir elmayla günü geçirdiğim olmuştur ama vaktim yoktu, üstelik yorgundum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber