Jandarma'nın kıyafeti değişecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2014 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma'nın kıyafeti değişecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Paketi'ni açıkladı. Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı. Bu çerçevede Jandarma'nın kıyafetleri de değişecek.

JANDARMANIN KIYAFETİ DEĞİŞİYOR

Ayrıca bunun beş alana yansıması için de bundan sonra jandarmalarımız İçişleri Bakanlığımızın tayin edeceği özel bir kıyafet giyecekler. Bu alanda hem idari işleyiş bakımından hem de toplumsal görünürlük bakımından demokratik sivil hayatın daha yakın unsurları halinde çalışmaya devam edecekler. Bu anlamda diğer tedbirlerden önce yapısal tedbirleri öne çıkardık. Devlet önce kendisine bakıyor ne yapılması gerektiği konusunda, sonra da insan hakları bağlamında atılması gereken adımları atıyor.

BİNLERCE JANDARMA PERSONELİNİN KIYAFETİ DEĞİŞECEK

TSK'nın 1 Ekim'de yaptığı açıklamaya göre Jandarma Genel Komutanlığı'nda 32 general, 5 bin 836 subay, 23 bin 304 astsubay, 23 bin 313 uzman jandarma ve 12 bin 132 uzman erbaş görev yapıyor.

Jandarma bünyesinde uzman personel, yedek subay, er, askeri personel ile sivil işçi ve memur dahil toplam 187.353 kişi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber